Ali bodo Bitcoin in kriptovalute varno zatočišče pred prihajajočo finančno krizo?

Ker Bitcoin vse bolj pridobiva na vrednosti, so nekatere domneve, da bi institucionalni vlagatelji v prihodnosti lahko iskali varno zatočišče v virtualni valuti. Prevladujoča razprava v preteklem mesecu je bila bolj potrjena kot obrekovanja vredna. Podobno kot Ronnie Moas in Max Keizer, ki napovedujejo nove višje vrednosti v letu 2018. Ko govorimo o RT, je analitik eToro Mikhail Mashchenko dejal, da bi finančne institucije lahko pogledale na Bitcoin, če bi bila velika finančna trčenja na svetovnih trgih.

“Povpraševanje po Bitcoinu narašča, saj je kripto trg postal manj nestanoviten, vse več profesionalnih vlagateljev pa ga vidi kot zavarovanje.”

Drugi najdaljši naraščajoči trg

Sedanji naraščajoči(bull) trg je drugi najdaljši v zgodovini, po Fortuneu, ki je do zdaj trajal 104 mesece. Najdaljši bull trg v zgodovini se je končal leta 2000 po impresivni 113-mesečni vožnji. S sedanjim rallyjem, ki je že dolgo v zobu, mnogim na Wall Streetu pripravljajo načrte za izredne razmere za neizogibno obračanje na borznem trgu. Če je Mashchenko upravičen, bo Bitcoin imel vlogo v nekaterih od teh načrtov.

Spreminjanje mnenj

Izjave Mashchenka prihajajo ob spreminjajočih se občutkih v glavnem finančnem sektorju. Prejšnji teden je JP Morgan Chase napovedal načrte za ponudbo Bitcoinov na Chicago Mercantile Exchange – pomemben korak enega največjih ponudnikov bančnih in finančnih storitev v Ameriki. Še bolj zadovoljivo pa je, da je ta poteza prišla le mesecev dni po tem, ko je CEO Chase Jamie Dimon obsodil Bitcoin kot prevaro.

Ponudniki spletnih bančnih storitev in borzni operaterji LedgerX in Revolut prav tako sprejemata podporo za Bitcoin. Prvi je bil nedavno očiščen, da bi ponudil Bitcoinove derivate, saj si ljudje želijo narediti več, kot da preprosto trgovati s kriptovalutami.

“LedgerX je začel svoje prve dolgoročne možnosti za Bitcoin, s potekom roka 28. decembra 2018. V prihodnjih mesecih bomo še naprej videli” domestikacijo “Bitcoin: Chicago Board Options Exchange in Chicago Mercantile Exchange načrtuje, da bo v bližnji prihodnosti uvedla orodja, ki temeljijo na kriptovalutah. ”

Veliki denar

Če in kdaj bodo institucionalni vlagatelji začel vlagati velike količine kapitala v kriptovalute, bi lahko nekatere osupljive napovedi, ki so jih izvedli bitcoin biki, dobro realizirali. Vendar pa je bila napoved Mashchenka precej konservativna, kar kaže, da bi bitkoin do konca leta 2017 dosegel višino 10.000 dolarjev, če bi ga spodbudili bolj čustveni kot temeljni vzroki:

“Lahko smo videli Bitcoin na 10.000 $ v mesecu ali tako. Vendar pa bo tak vzpon temeljil na čustvih in ne na temeljnih dejavnikih. Torej bo nadaljnja rast kriptovalut zahtevala nekaj več kot euforijo. ”

Potem ko je  Bitcoin prejšnji teden dosegel 8.000 dolarjev, se je Bitcoin v nekaj dneh povečal še dodatno in seda je pri ceno 10,908.60 glede na podatke coinmarketcap strani.

Kaj torej pričakujemo od Bitcoina sedaj?

Glede na to, da čakamo ali bodo borze Chicago Board Options Exchange in Chicago Mercantile Exchange pridobile licenco za trgovanje z Bitcoin žetonom preko institucionalnih vlagateljev sem zasledil naslednjo tezo.

Ker so institucionalni vlagatelji zelo vplivni in tudi finančno zelo dobro podkovani, se je treba zavedati, da vedno vstopajo v trge, ki se najprej dokažejo oz. dosežejo zadostno stopnjo kapitala in posledično tudi obrata denarja. Ob tem se je treba zavedati, da je Bitcoin v tem letu rasel eksponentno. Ob vklučitvi institucianalnih vlagateljev se ne pričakuje, da bodo bitcoin kupovali po tržni ceni ampak po nižjih. To pomeni, da se bo napolnil nakupovalni zid in vlagatelji bodo čakali na “razprodajo”.

Kaj mislim z razprodajo? Dejstvo, ki ga ne smemo prezreti je, da bitcoin rase eksponentno in noben market ni rasel, uspel brez korekcije cene. To pomeni, da se z vključitvijo novih vlagateljev pričakuje razprodaja in izplačilo dobičkov borzniških hiš in špekulantov. Korekcijska cena bi se naj gibala med 7000 in 5000$. To je okrog 50% nižja cena, ki se bo nato ponovno spela tudi do 40,000$, kot je napovedal Mike Novogratz milijonar do konca 2018.

Ali bo temu res tako, lahko le ugibamo. Vse to so zgolj špekulacije in dobro je da se jih zavedamo, saj s tem lahko prilagajamo svoje strategije investiranja oz. trgovanja veliko bolje.

Bitcoin lahko kupite:

-->