Stellar lumens uradni partner IBM in KickEk za enostavna čezmejna plačila

Na uradni strani Stellar, je 15.10.2017 bilo objavljeno, da Stellar lumens sodeluje z IBM-om in KlickEx-om, da bi razvil rešitev za čezmejna plačila na podlagi blockchaina, ki se je izkazala za znatno zmanjšanje transakcijskih stroškov in povečanje hitrosti transakcij. Ta rešitev bo finančnim institucijam in potrošnikom pomagala odpraviti neučinkovitosti in frustracije v sedanjih čezmejnih plačilnih sistemih, vključno z visokimi provizijami, počasno obdelavo, poslabšanjem transakcij in neučinkovito uporabo kapitala.

Tehnologija Stellar lumens je ključna hrbtenica te čezmejne plačilne rešitve. Omrežje Stellar omogoča brezmejne, čezmejne plačilne transakcije brez trenja in dokazano je, da lahko varno obdeluje več kot 1.000 transakcij na sekundo z milijardo edinstvenih uporabniških računov.

Ko je odraščal v Oceaniji, je Robert Bell, ustanovitelj skupine KlickEx, iz prve roke doživel frustracije in neučinkovitosti pošiljanja plačil prek nerazvitih plačilnih koridorjev. Oblikoval je KlickEx za izpolnjevanje kritičnih nakazil in deviznih potreb v regiji. Zdaj obljublja obljubo v Stellarjevi blokchain tehnologiji, da bi revolucionirala poslovanje z nakazili, tako da dramatično izboljša stroške in hitrost poravnave in skladnosti transakcij.

Ta rešitev za čezmejna plačila že obdeluje transakcije v živo na 12 valutnih koridorjih po pacifiških otokih ter Avstraliji, Novi Zelandiji in Združenem kraljestvu. IBM je v okviru procesa razvoja in uporabe sklical začetno skupino raznolikih bančnih voditeljev, med njimi tudi Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Bank Danamon Indonesia, Bank Mandiri, Bank Negara Indonesia, Bank Permata, Bank Rakyat Indonesia, Kasikornbank Thailand, Mizuho Financial Group, National Australia Bank, Rizal Commercial Banking Corp. (RCBC) Filipini, Finančna skupina Sumitomo Mitsui, TD Bank, Wizdraw (HK) WorldCom Finance in druge finančne institucije.

“Ta nova inovacija in sodelovanje sta pomemben mejnik za Stellar kot tudi za industrijo finančne tehnologije kot celote,” je dejal Jed McCaleb, soustanovitelj Stellar. “V proizvodnji se prvič uporablja tehnologija javnih blokov, ki omogoča čezmejna plačila v več integriranih valutnih koridorjih. Trenutno čezmejna plačila trajajo do nekaj dni, da se izvršijo. Ta nova izvedba je pripravljena vplivati ​​na globoke spremembe v regiji južnega Pacifika, in ko jo bo IBM in njegovi bančni partnerji v celoti ovrednotili, bi lahko spremenili način, kako se denar giblje po vsem svetu, pomaga izboljšati obstoječe mednarodne transakcije in pospešiti finančno vključevanje v države v razvoju “.

Stellar je navdušen, da sodeluje z IBMom in KlickExom pri razvoju in globalnem izvajanju te revolucionarne rešitve čezmejnega plačevanja.

Kako se denar giblje na Stellar lumens omrežju. Poglejte video.

Uradna stran Stellar.

-->