Kje kupiti Bitcoin? Seznam borz, ki nam omogočajo menjavo denarne valute v Bitcoin

Kje kupiti Bitcoin? Če niste seznanjeni z osnovami Kaj je Bitcoin?, vam priporočam, da si preberete serijo člankov, ki vam bodo Bitcoin predstavili tako, da ga boste dodobra spoznali. 

Toda kako? Ta vodič vam bo razložil vse kar morate vedeti o nakupu bitcoin valute.

Bitcoin lahko kupite preko Borze (ang. Exchange) ali neposredno preko drugih ljudi na “tržnicah”.

Nakup lahko opravite na različne načine, z bančnim nakazilom, preko kreditnih in debetnih kartic ali z drugimi kriptovalutami, odvisno kaj je za vas najbolj sprejemljiv plačilni sistem.

Kje kupimo Bitcoin? | Priskrbite si denarnico

Preden boste opravili nakup Bitcoina morate poskrbeti za varnost. Potrebovali boste prostor za shranjevanje novih Bitcoinov. V svetu bitcoinov se to imenuje digitalna denarnica vendar je morda najboljše, da si jo zamislite kot bančni račun.

Glede na željeno raven varnosti, bodo različne denarnice zagotovile različno raven varnosti. Nekatere delujejo kot računi vsakdanje porabe in so primerljivi s tradicionalnimi usnjenimi denarnicami, druge pa z vojaškimi zaščitnimi ukrepi.

Vrste denarnic:

(1) Programska denarnica, shranjena na trdem disku računalnika

(2) Denarnice v oblaku

(3) Strojne denarnice, kjer svoje kovance umaknete iz računalnika na napravo, ki je v obliki USB ključa in tako noben ne more vdreti in vam ukrasti vaših žetonov. NAJVARNEJŠI NAČIN HRANJENJA KRIPTO KOVANCEV.

Poskrbite za varnost svojih naložb

To je najbolj varen način hranjenja kriptovalut, pred vdori hekerji in krajami. Zaščitite svoje kovance še danes.

Ledger Nano S - The secure hardware walletLedger Nano S je strojna denarnica za varno shranjevanje Bitcoin, Litecoin, Ethereum in drugih altcoin valut in spominja na USB ključek, ki nas zavaruje pred vdori in krajami hekerjev(malware). Strojne denarnice spadajo med najbolj varen način shranjevanja saj niso povezane z internetom in morebitni hekerji ne morejo prodreti do vaših valut oz. žetonov (ang.token). KUPI TAKOJ. Več podrobnosti najdete tukaj.

Večina jih ima svoje ranljivosti. Če lokalno hranite Bitcoine na vašem računalniku, redno varnostno kopirajte denarnico, če se pogon sesuje. Spletne denarnice uporabljajo različno stopnjo varnosti pred hekerji, od precej dobrih (več dejavnikov) preverjanja do zelo slabega (ID in geslo).

Kje kupiti Bitcoin? | Menjalnice in spletne denarnice

Novinci v Bitcoinu najdejo različne borze in denarnice, saj podjetja medsebojno tekmujejo za svoje poslovanje.
Nekatere so v celoti namenjene za institucionalne trgovce, medtem ko so druge preprostejše denarnice z bolj omejenimi nakupnimi in prodajnimi zmožnostmi. Večina izmenjav in denarnic bo za vas shranjevala zneske digitalne in ali denarne valute, podobno kot redni bančni račun.

Menjalnice in denarnice so najboljša možnost, če želite sodelovati v rednem trgovanju in špekulacijah. Pri tem ne potrebujete popolne anonimnosti, tako, da si je potrebno ustvariti določene račune, ki običajno vključujejo dokaz o identiteti in posredovanje podrobnih kontaktnih informacij. To je zakonodaja v večini držav, saj se s tem preprečuje pranje denarja in izpolnjuje pogoje sedanjega finančnega sistema.

Coinbase je priljubljena denarnica in menjalnica storitev, ki omogoča tudi trgovanje z USD in Eur za Bitcoin. Podjetje ima spletno in mobilno aplikacijo. Coinbase se je prvotno odprl samo v ZDA, vendar se je pred kratkim odprl vrata številnim evropskim državam.

Ko nastavite svoj račun, boste verjetno morali povezati obstoječi bančni račun in urediti premestitev sredstev med njim in vašim novim računom. To ponavadi pomeni plačevanje stroške transakcij. Nekatere izmenjave vam omogočajo, da osebno položite depozit na svoj bančni račun.

Če želite uporabiti borzo, morate povezati bančni račun, če vam to dovolijo. Nekateri ponudniki imajo stroge zahteve glede določenih banke iz specifičnih države. To pomeni, da v kolikor ponudnik pretvorbe denarne valute v bitcoin ne podpira države Slovenije, to ne moremo pri njih storiti ampak lahko pri drugih ponudnikih.

Kje kupiti Bitcoin? | Varnostno opozorilo

Kljub zahtevam glede identitete ne pozabite, da izmenjave in denarnice ne zagotavljajo iste zaščite, kot jo zagotavljajo banke. Na primer, ni nobenega ali omejenega zavarovanja za vaš račun, če je izmenjalnica izključena iz poslovanja ali je oropana s strani hekerjev ni nobenega zagotovila, da boste kovance dobili nazaj. Bitcoin v večini svetov nima pravnega statusa kot valuta, organi pa običajno ne vedo, kako najbolje približati kraje.

Naprej, če pride do kraje iz vaše osebne denarnice zaradi varnosti ali gesla, ki vam preneha, nimate zagotovljenega načina za izterjavo sredstev. Nekatere obstoječe banke vidijo zavrnitev digitalne valute za delo s sredstvi, ki so bila posledica transakcij digitalne valute, saj navaja regulativno negotovost.

 Kje kupiti Bitcoin? | Borze

Kje kupiti Bitcoin? Podjetje CEX.IO, ki je bilo ustanovljeno leta 2013 kot prvi ponudnik rudarjenja v oblaku, se je razvil v izmenjavo Bitcoin. CEX.IO ponuja dve glavni storitvi: enostaven nakup / prodaja bitkoinov preko poenostavljenega vmesnika in Bitcoin trgovanja za profesionalce. Družba deluje na svetovni ravni, zagotavlja storitve v 99% držav in 25 zveznih držav ZDA. Lahko kupite in prodate Bitcoin in Ethereum s CEX.IO v večih valutah: USD, EUR, GBP in RUB

Nakazila so na voljo preko debetnih in kreditnih kartic (fizičnih in virtualnih), SEPA in Skrill. Plačila s kartico so postala hitrejša in lažja z razvojem platforme, lahko pa tudi takoj umaknete svoja sredstva na plačilno kartico. Ustvarite si račun tukaj.

Kje kupiti Bitcoin? HitBTC – globalna trgovalna platforma z večvalutno podporo, ki deluje od leta 2013. Na borzi so trgi za trgovanje z digitalnimi sredstvi, žetoni in ICO ter ponuja široko paleto orodij.

Razvoj platforme se je začel s sporazumom o naložbah v višini 6 milijonov EUR in sicer s sodelovanjem med razvijalci programske opreme, finančnimi strokovnjaki in izkušenimi trgovci. Osnovni motor za ujemanje sodi med najnaprednejše tehnološke izdelke v svojem razredu in izvaja inovativne funkcije. Ustvarite si račun tukaj.

Kje kupiti Bitcoin? Livecoin je prva borza, ki je omogočila trgovanje z žetonom VIB podjetja Viberate in sicer 6.oktobra 2017. Livecoin ekipa razvijalcev se je odločila zgraditi platformo za trgovanje in izmenjavo na osnovi Bitcoin(Btc) in Litecoin(Ltc) valute. Livecoin je sodoben servis za dostop do kriptovalutnih borznih trgov. Na voljo vam je udobna, praktična in dobičkonosna platforma za trgovanje z kriptovalutami – primerna tako za začetnike, kot za izkušene trgovce. Ustvarite si račun tukaj.

Kje kupiti Bitcoin? Coinbase je varna spletna platforma za nakup, prodajo, prenos in shranjevanje digitalne valute. Njihovo poslanstvo je ustvariti odprt finančni sistem za svet in biti vodilna svetovna blagovna znamka za pomoč ljudem pri pretvorbi digitalne valute v svojo lokalno valuto in iz nje. Je največja menjalnica denarne valute v Bitcoin, Ethereum in Litecoin na svetu. Prijavite se tukaj.

Kje kupiti Bitcoin? BitPanda, prej znan kot Coinimal, je spletna denarnica Bitcoin, Ethereum, Dash in Litecoin z lastnim trgovalnim objektom, ki uporabnikom omogoča, da kupijo kriptovalute s fiat valuto (EUR) in jih prejmejo v nekaj minutah. Bitpanda ponuja varnostno preverjanje pristnosti 2 faktor avtentication in več načinov plačila za nakupe kriptovalut, vključno z:

  • Visa
  • Mastercard
  • Skrill
  • OKPay
  • PayPal
  • SOFORT Überweisung (Sofort AG)
  • NETELLER
  • SEPA (Evropski bančni prenos)
  • EPS (avstrijski Instant Bank Transfer)
  • Skrill OBT (Online Bank Transfer)

Račun si ustvarite tukaj.

Kje kupiti Bitcoin? Bitstamp je eden od najbolj priljubljenih podružnic za Bitcoin izmenjave. Odkrivanje svojih začetkov do prve generacije izmenjav, Bitstamp svojim strankam zagotavlja enostavno uporabo, varno in zanesljiv servis od leta 2011.

Bitstamp je prva večja menjalnica, ki je uvedla in vključila tehnologijo najboljših varnostnih praks v industriji, kot je tehnologija MultiSig za denarnico.

Exchange vam omogoča, da izvedete takojšnje naročila po najboljši ponudbi ali zahtevani ceni, kot tudi postavite omejenih naročil, ustavite izgubo in sledite končnim nalogom. Podjetja in posamezniki iz vsega sveta lahko kupijo in prodajajo Bitkoin 24/7 preko API ali trgovinskega vmesnika Tradeview.

-->