Kako izberemo valuto za investiranje?

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”3.0.66″ text_font_size=”16px”]

Ljude kar naprej sprašujejo kako investirati v kripto ekonomijo korak za korakom. Kaj moram vedeti? Kako ne izgubiti denarja? Kako izbrati pravo kriptovaluto, ki bo prinesla ogromen zaslužek?

V tem vodiču boste našli izčrpne odgovore, na marsikatero vprašanje. Toda preden vam razložim kako investirati, bom najprej razčistil vprašanje, zakaj investirati svoj težko zaslužen denar. Poskusil bom razložiti, čimbolj preprosto.

RAZMIŠLJAJMO LOGIČNO

Enostavna resnica – če število uporabnikov omrežja nenehno narašča, pričakujemo eksponentno rast naših naložb. Tako je Facebook vreden več kot 300 milijard dolarjev. Formula je preprosta. Iščete omrežje, ki se na samem začetku stalno povečuje => daj denar => počakaj => dobiček! Vprašanje je – zakaj Bitcoin? Ker je to isto omrežje in je vse večje. Hitro raste. Presodite sami:

2010–10 tisoč uporabnikov

2012–100 tisoč uporabnikov

2014–1 million uporabnikov

2016–10 million uporabnikov

Seveda so te številke zelo približne, ker ni mogoče določiti natančnega števila uporabnikov. Zgoraj navedene številke so moja ocene. Da bi bilo videti bolj prepričljivo je tukaj link do grafa z denarnicami.

https://medium.com/@nellsonx/how-to-properly-invest-in-bitcoin-blockchain-and-other-cryptocurrencies-in-2017-32d59e2ff435

KAKO DOLGO BO INDUSTRIJA RASLA IN KDAJ SE BO RAST NEHALA?

Blockchain tehnologija se nanaša na razred tehnologij “No Way Back”, kar pomeni ni poti nazaj. To je, ko človek začne uporabljati nekaj kar si ni mogel predstavljati in si več ne predstavlja življenja brez tega. Tukaj je graf v primeru TV, elektrike in drugih tehnologij:

Rast bo potekala na krivulji S, dokler ne pride do nasičenja.

Obstaja okoli 3,5 milijarde ljudi, ki uporabljajo internet, in približno 20 milijard povezanih naprav ali samo “robotov”. Glede na to, da ima omrežje Bitcoin lastnosti, ki nam jih ne ponuja nobena vlada ali korporacija, lahko domnevamo, da obstaja velika verjetnost, da bo večina povezanih oseb in naprav uporabljala to omrežje. Kakšne so te lastnosti?

 • Brez davkov
 • Prosto odprtje računov. Izračuna se iz vašega zasebnega ključ
 • Nizke transakcije
 • Predvidljivo in transparentno čiščenje. Vedno veste, kakšen je status katere koli transakcije
 • Transakcije ni mogoče vrniti nazaj
 • Nihče ne zahteva osebnih identifikacijskih podatkov
 • Nihče ne more odpisati svojega denarja
 • Nihče ne more blokirati računa
 • Ni neumnih meja
 • Primerno za vse oblike premoženja, ne samo za valuto.
 • Popolna zgodovina vseh transakcij
 • Možnost zasebnosti in anonimnosti

Seznam koristi lahko nadaljujemo še in še, vendar ste si neko mnenje oz. idejo do sedaj že ustvarili. To je neke vrste mana iz nebes, ker je boljši denar v primerjavi s papirnatimi evri. Najpomembneje pa je: 

Da se ga programirat

To je samo gospodarski čudež matematike, kriptografije in računalništva. Investiranje v Blockchain je najboljša priložnost zaslužka od pojava interneta.

 Investirajte, da ne boste prevarani

 

 1. Prikrita tatvina.

Del inflacije, ki ga povzroča “tiskarski tisk”. Oglejte si film “The Big Short”

 2. Trivial lopar.

Vladi ni dovolj, da vam skrivaj skriva denar. Odkrito kradejo ljudi z dodano vrednostjo davkom. Po mojih ocenah, vsaj polovica!

 3. Nobenih jamstev.

Banke lahko bankrotirajo. Preprosto vam povejo, “žal, ni denarja”. Bistvo je, da vaše premoženje nikoli ne bo vaše. Država ne zagotavlja varnosti vašega denarja. Vlada zahteva, da zadržite svoj denar v bankah in svojo lastninsko pravico v javnih registrih. Ljudje naivno verjamejo, da ni nobene alternative.

Verjamem, v prihodnje bo tehnologija blokchain postala nespremenljiva matematična sigurnost za ohranjanje premoženja in gospodarskih svoboščin.

 4.  Predvidevanje propada

Veliko napovedi je o propadu ameriškega finančnega sistema. Celo milijarderji to že rečejo odkrito. Recimo, da se to ne bo zgodilo. Če pa se to zgodi, se ne bomo vrnili v obstoječi svetovni red. Takšni dogodki v retrospektivi se imenujejo Black Swans. Nihče ni mislil, da se bo zgodil drugi svet, da se bo pojavil internet, da bo Trump postal predsednik. Toda v retrospektivi so vsi ti dogodki očitni in imajo racionalno razlago. Zrušitev sistema denarne valute bi bila enaka. Če se ameriško gospodarstvo zruši, bo svet dobesedno v kaosu. Naša zgodovina v zvezi s tem je še toliko bolj zanimiva, saj če se gospodarstvo ZDA zruši, se druga gospodarstva zrušijo še več. Hipotekarna kriza leta 2008 je to jasno pokazala. Toda ničesar ni naučila.

 Ampak kaj je presenetljivo tukaj? Kako se zavarovati pred novo gospodarsko krizo? Iz nekaterih razlogov nihče ne priznava zamisli, da je že na voljo alternativa sedanjemu zastarelemu sistemu. Kaj je super! To kaže, da črni labod ni tako malo verjeten dogodek. V primeru, da ima negativni dogodek vsaj verjetnost, se pametnim financerjem priporoča varovanje tveganj. Ugibajmo trikrat, kaj je alternativa?

Seznam koristi lahko nadaljujemo še in še, vendar ste si neko mnenje oz.idejo do sedaj že ustvarili. To je neke vrste mana iz nebes, kar je boljši denar v primerjavi s papirnatimi dolarji. Najpomembneje pa je:

5. Nobenih jamstev

Banke lahko bankrotirajo. Preprosto vam povejo, “žal, ni denarja”. Bistvo je, da vaše premoženje nikoli ne bo vaše. Država ne zagotavlja varnosti vašega denarja. Vlada zahteva, da zadržite svoj denar v bankah in svojo lastninsko pravico v javnih registrih. Ljudje naivno verjamejo, da ni nobene alternative.

 Naložbe v blokchain industrijo kot zaščito pred goljufijami vlad in centralnih bank.

 Poglejmo v prihodnosti

Obstaja še en argument v korist Blockchain-a: roboti in umetna inteligenca. Resnica je, da ne vemo natančno, kdaj bodo računalniški algoritmi rešili vse težave, ki jih lahko, vključno s kreativnostjo.

Danes je leto 2017. Računalniška moč naprav, ki stanejo 1000 danes, so eksponentno dobile veliko več moči, kot nekaj let nazaj. Saj poznate frazo;”Danes kupim, čez eno leto imam zastarel računalnik”.

 Algoritem, ki je prekinil enega najmočnejših igralcev Go, je na voljo na Githubu in se imenuje “Tensor Flow“. Vsak šolar lahko klikne na gumb “Fork” in naredi vse, kar mu pride na pamet. Ta dostopnost resnično pametnih tehnologij neizogibno vodi v nastanek nove generacije pametnih naprav. Avtonomni roboti bodo lahko zaslužili denar in posledično sprejemali gospodarske odločitve. In takoj, ko pride do prvega vznemirljivega primera, lahko človek postane nervozen. Njegovo delo je lahko ogroženo.

 Z vsakim dnem se veča znesek botov, ki so z dneva v dan pametnejši. Tako je tveganje za devalvacijo vaše in moje inteligence resnično.

In dlje ko ga zanikate, hitreje bodo vaši možgani izgubili vrednost. Bistvo je, da je bencinska črpalka za robotsko gospodarstvo primerna zanje. Je razumljivo, zanesljivo in enostavno integrirano. Blockchain za internet stvari je nov megatrend. Očitno je, da brez ekonomičnosti blokov – robota preprosto nemogoče. Rešitev je tukaj:

 Naložbe v blokchain mrežo kot varovanje pred razvrednotenjem človeške delovne sile.

Pomirimo se! Vklopimo možgane

Blockchain je res kul tehnologija in hitro narašča. Ampak ni nobenega zagotovila, da boste lahko ustvarili dobiček. Navedel bom nekaj potrebnih pogojev, ki jih je treba upoštevati, da bi povečali verjetnost dobičkonosnega izida.

 Pred vlaganjem izboljšajte svojo tehnično usposobljenost.

 Obvezen pogoj za varne naložbe v kripto-gospodarstvo je osnovna računalniška pismenost. Če ne veste, kako računalniki delujejo, dvakrat pomislite, preden daste svoje bogastvo. Nato se postavlja vprašanje: Kako vem, če imam osnovno računalniško pismenost? Te oznake vam bodo pomagale razumeti malo več o tem:

 • Za skoraj vse storitve imate isto geslo.
 • Dolžina vaših gesel je manjša od 20 znakov ali je kopirana fraza iz knjige.
 • Ne varnostno kopirate podatkov.
 • Ali uporabljate protivirusno programsko opremo in verjamete, da vas bo zaščitila?
 • Nimate pojma, kaj je sinhronizacija podatkov in zakaj je to potrebno.
 • Ne veste, kaj je “zaupanje v spletno mesto”, kaj je “operacijski sistem in varnost strojne opreme”.
 • Ko postavite vprašanje, ne morete ustvariti mini predavanja vsaj 10 minut: kaj se dejansko zgodi, ko je brskalnik usmerjen na google.com in nato pritisnite Enter?

Če ste odgovorili z »Da« na celo eno vprašanje – vaša računalniška pismenost želi biti boljša in to morate upoštevati pri vlaganju v kripto gospodarstvo. V nasprotnem primeru imate visoko verjetnost, da bo nekaj narobe.

Preverite moje vaje, če želite vedeti, kako shraniti Bitcoins in altcoins na varen način.

DEFINIRAJTE STRATEGIJO

 Že ste spoznali, da ni enostavno in da so tveganja v resnici več, kot ste si mislili! Potrebujete nekaj časa, da določite, koliko želite investirati. Splošno priporočilo: od 1% do 10% razpoložljivega finančnega sredstva, ki ga imate trenutno. Če imate zaupanje v svojo računalniško pismenost, se lahko odstotek poveča do 30% in celo 50%.

Zelo pomembno je, da začnete z zneskom vaših finančnih sredstev. Ustrezna finančna sredstva so valuta, delnice, obveznice. Stvari, avtomobili in druge stvari, ki se jih je mogoče dotakniti, tukaj niso vključene. Čeprav sem slišal zgodbo o enem človeku, ki je prodal svoje stanovanje in kupil eter za ves denar.  

Torej, če so vaša denarna sredstva 100.000 potem investirajte od 1% do 10%, oziroma po lastni volji. Če ste pripravljeni sprejeti tveganje, lahko tudi več.

 Če so vaša finančna sredstva med 10.000 in 100.000 investirajte od 3% do 20%. Vaše počutje se v primeru izgube ne bi smelo bistveno spremeniti, medtem ko vas ta naložba lahko teleportira v zgornjo kategorijo prej, kot bi si lahko predstavljali.

 Če imate finančna sredstva do $ 10K, ste še vedno naprej. Znesek je že prijeten, vendar ni dovolj, da bi se lahko hranil. Ko obstaja stabilen vir dohodka, začnite s 5% in ko boste sami prepričani – zvišajte stopnjo do 40%. Razmislite o svoji strategiji: 5% za upokojitev. Ko ste bili plačani – postavite 5% na blockchain. Če vzdržujete urnik v roku 1-2 let, boste zadovoljni z vašimi naložbami.

Če nimate ničesar, potem je najboljša strategija “all-in”, ker nimate ničesar izgubiti. S takšno finančno disciplino – komaj kajvam bo pomagalo! Torej obstaja možnost, da se bo v vašem življenju kaj spremenilo? JA

TODA JAZ SEM ŠE VEDNO OTROK

Odlično! Bitcoini so za vas! Vlade, banke in celo vaši starši mislijo, da ne morete imeti kaj za lastnine, brez njihovega dovoljenja. Dokaži jim, da to ni res. Če berete ta članek, je verjetno vaša računalniška pismenost veliko boljša od večine ljudi okoli vas. Zato jim ne verjamite. Neumni so. Do konca šole lahko banke izginejo v celoti, vlade lahko postanejo avtonomne kode, vaši starši lahko izgubijo službo v zvezi z vdorom umetne inteligence, vaš kotel pa je bogatejši kot vaša celotna družina. Ampak, če boš imel nekaj bitcoinov in več deset eter, bodo tvoji sovražniki gledali drugače. Dekleta bodo rada in starši bodo ponosni. Poglej Vitalik Buterin. Prvi bitcoin se je pojavil, ko je imel 16 let. Bilo je zanimivo. Začel je pisati in študirati. Potem ni šel na univerzo, temveč je ustvaril Ethereum. Sedaj ga profesorji na svetu imenujejo g. Vitalik Buterin. Če boste začeli nabirati od 6, 8, 10, 12 let, boste imeli dobro prihodnost.

PRIPRAVITE SE ČAKATI DOLGO OBDOBJE

Če niste pripravljeni zamrzniti svojega denarja za manj kot 3 leta, zaprite jeziček in pojdite naprej. Nič ni za vas tukaj. Trg blockchain je v rodni fazi. Morda se zaniha naprej in nazaj. Jasna strategija je Buy & Hold. Kupil in obdrži. Priporočam, da jo načrtujete kot dolgoročno naložbo z nekaj preprostimi strategijami določanja. Na primer, odkrivanje 10% vsakokrat, ko se je neto vrednotenje sredstev povečalo 5-krat od prejšnjega. No, to je preprosto! Toda ta strategija bo delovala le, če določite obdobje naložbe za 3-10 let.

NAJDITE VSTOPNO TOČKO

Tukaj je tisto, kar je važno. Obstajajo vse vrste tehnologij, ki neenakomerno narašča. Fantje iz Gartnerja so zelo preprosto pojasnili:

Nova tehnologija se pojavi in naenkrat presenečena od nove tehnologije. To se imenuje vrhunec napihnjenih pričakovanj. Toda tehnologija še vedno ne deluje, saj bi morala delovati. Zato tehnologija prihaja do neke mere razočaranja. In potem izgine ali postane produktivna. To načelo deluje za vse tehnologije.

Torej v naši zgodovini izgleda vse enako.

Vsak sistem blokchainov raste zelo podoben. Nekaj nasvetov:

Ne kupujte ko so vsi presenečeni

 Če vidite, da se je v zadnjem mesecu nekajkrat povečalo, je to velik razlog, da pogledate nakup, preštudirate in poiščete optimalnejši čas za vstop, ko se trg zmanjša. POZOR! Ne kupujte ko je neka valuta zelo v vzopu!

Strategija “Buy & Hold” tudi pomeni, da če najdete zanimivo sredstvo, je čas za začetek nakupa, ko pade in nakupujete, dokler ne začne naraščati. Bolj ko cena pada več boste dobili kovancev in takoj boste začeli proizvajati profit, ko bo začelo naraščati. NE KUPUJTE KO ZELO NARAŠČA, razen če ujamete resnično začetni val.

Pred tem sem razpravljal o sredstvih, ki so že obstajala in so se trgovale na trgih. Kje pa so se vsi pojavili? Kako prepoznati kvalitetno valuto? Konec koncev je biti v ospredju “nekaj super”. V bistvu obstajata dve možnosti:

 •  Satoshi Nakamoto ali John Connor sta se pojavila na nekem forumu in pozvala ljudi: – “Tukaj je mehko, začnimo rudariti.”
 •  Vitalik Buterin ali Den Larimer sta se pojavila na nekem forumu in pozvala ljudi: “Tukaj je koda. Ustvarjajmo skupaj. “

 Oba pristopa sta v različnih primerih smiselna. Včasih je treba ta dva pristopa združiti. Toda v drugem primeru imamo priložnost sodelovati pri ustvarjanju nečesa, kar je tvegano. Tako je bil ustanovljen Ethereum in še veliko drugih valut.

VPRAŠANJE: Kako vemo, da se v to splača vložiti denar

ODGOVOR: Poglejte pod “streho”

 Iščemo tri stvari:

1. RAZVOJNI NAČRT

Resnična znanost mora stati za takšnim projektom. Ljudje, ki ustvarjajo take stvari, bi morali imeti možnost, da jasno izrazi svoje misli na papir. V nasprotnem primeru je verjetnost, da bo projekt uspešen,enaka nič. Tu sta dva pisma: koncept in protokol, ki sta mi bila na voljo (ko sem se odločil vložiti v Ethereum). Na splošno je potreben resen premišljen pristop in sposobnost analiziranja vseh vrst stvari.

2.  IZVORNA KODA.

Mora biti odprt vir. Če ni kode, ni dokaza, da se na splošno lahko kaj razvije. V primeru Ethereum PoC v0.5 je bil na C in v0.6 na Go. Teoretiki nimajo prostora tukaj. Prav tako morate razumeti, da morate na koncu zaupati kodi, ki bo delovala, ne pa ljudem.

3. MOČNA EKIPA

Ni pomembno, ali imate anonimno ekipo ali ne. Ljudje bi morali narediti dobre stvari. Vsakdo naredi svoje raziskave.

 Če se vsaj en element ne konvergira, potem ne tvegajte. Seveda obstaja veliko dodatnih dejavnikov:

 • Soglasni algoritem.The Consensus Algorithm

Naj samo povem, da je to zapletena tema. V eni vrstici je težko razložiti. Toda pozorni bi morali biti na to.

 • Ekonomski model

To je zanimivo območje, zaradi česar se bo ta industrija zelo hitro razvijala. Prav tako je predmet celotne ločene knjige. Na splošno mora biti gospodarski model učinkovit, sistem mora imeti vse potrebne gospodarske spodbude za doseganje zaželenih ciljev!

 • Struktura distribucije

Če ustanovitelji želijo imeti v lasti 90%, je to centralizirana stvar in tveganja se povečajo. Norma v ICO je nagrada ekipe v višini 10% -20%.

 • Tehnološki pristop

Nekateri tovariši poskušajo ustvariti svojo neodvisno mrežo ene funkcije. Ali pa nasprotno poskusite izvajati prek obstoječegaomrežja, ki zahteva neodvisno omrežje. Tukaj je potrebno posvetiti pozornost, saj arhitekturne napake pri oblikovanju blok-sistema zelo hitro ubijejo potencialno zanimiv projekt.

Na splošno vsa ta merila niso izčrpna. Vendar je dovolj razumeti, da je za sprejemanje takšnih odločitev potrebna analiza in razumevanje celotne slike.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

-->