Kaj je Viberate? Vaša priložnost za vstop v glasbeno industrijo z Dj umek in Slovensko ekipo razvijalcev.

Viberate je glasbeni ekosistem z živo glasbo, ki temelji na blockchain tehnologiji, kjer se združujejo glasbeniki z organizatoriji dogodkov. Glasbena industrija je vredna več kot 100 miljard Evrov in življenja brez glasbe si dandanes ne znamo predstavljati. Tega dejstva se zaveda tudi najbolj znani Slovenski glasbenik DJ Umek in ekipa Slovenskih razvijalcev platforme, ki spreminja glasbeno industrijo.

Startup Viberate, ki razvija platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev dogodkov, je v rekordnih 4 minutah in 42 sekundah zaključil zbiranje sredstev v kriptovalutah in tako v celoti dosegel svoj zastavljeni cilj.

V prvi ponudbi kripto kovancev (ICO) je ekipa prodala vseh 120 milijonov Vib kovancev v vrednosti več kot 10 milijonov dolarjev.

Kaj želijo doseči

Viberate je platforma, ki želi pod eno streho združiti celotni glasbeni ekosistem. Trenutno je deluje kot IMDB za glasbo v živo, kjer so profili uvrščeni glede na njihovo spletno priljubljenost. To je zgrajena in kurativna z Viberate uporabniško skupnostjo. Njihov končni cilj je prekiniti glasbeno industrijo, kot jo poznamo – tako, da postanejo največji svetovni trg talentov. Podatkovna zbirka Viberate, skupnost, celovit pristop in značilnosti trga so štirje elementi, zaradi katerih je njegova storitev edinstvena in revolucionarna.

Viberate želi svojim uporabnikom omogočiti, da spremljajo projekte svojih priljubljenih glasbenikov, se povezujejo znotraj Viberate platforme z drugimi uporabniki. Glasbeniki si lahko ustvarijo račun in delijo svojo vsebino z drugimi uporabniki. Spremljamo lahko glasbene dogodke in kupimo karto za koncerte. Organizatorjem dogodkov omogoča, da direktno kontaktirajo željeno glasbeno skupino ali pevca-ko in še mnogo več…

Podrobne informacije o projektu si lahko preberete v priročniku.

Ali obiščete uradno stran projekta Viberate.

Kdo so ustanovitelji?

Sturtup podjetje Viberate so ustanovili:

V 90. letih preteklega stoletja je bil pionir tehna v sloveniji, zato je dobil pri svoji publiki vzdevek »Fotr«. Kmalu je postal mednarodno znan. Na lestvici TOP 100 didžejev in producentov pri najpomembnejši reviji za plesno glasbo DJ Mag se je leta 2007 uvrstil na 29. mesto skupaj z zvezdniškimi imeni, kot so na primer Carl CoxJeff Mills in Sven Väth je bil leta 2009 nominiran za prestižno priznanje DJ Awards v kategoriji tehna.

S partnerskimi ekipami organizira klubske večere in večje glasbene prireditve.[4] Z njegovim imenom so povezani Astrodisco večeri v ljubljanskem Klubu K4Žur z razlogomDan elektronikein Disconautica. Skupaj z Valentinom Kanzyanijem vodi založbo Recycled Loops.

Izbrani med osem evropskih start-upov

Investitorji so ekipi do sedaj v dveh rundah že namenili milijon dolarjev. Projekt pa ima velik pomen tudi po mnenju evropske komisije, kjer so platformo Viberate v okviru iniciative Music Moves Europe že pred časom izbrali med osem evropskih start-upov, ki bodo po njihovem mnenju spremenili svetovno glasbeno sceno.

V okviru iniciative so Viberate predstavili na paviljonu evropske komisije, na enem največjih glasbenih sejmov MIDEM v Cannesu.

Ne ideja ampak že delujoča platforma

Če pogledamo širšo sliko v kriptovalutnem svetu, nam hitro postane jasno, da je veliko projektov še v zelo zgodnji fazi razvoja oz. je zgolj še ideja. Podjetje Viberate se pri tem bistveno razlikuje od večine ponudnikov kriptovalut in je že izdalo Beta različico platforme Viberate, ki jo pridno testirajo in posodabljajo. Pojdi na platformo

  • Na Viberate se predstavlja že več kot 130.000 glasbenikov.
  • Zajema 53.000 prizorišč širom sveta.
  • Najdemo lahko več kot 210.000 dogodkov.

Kje si lahko zagotovimo Vib žetone?

Za vse, ki ste zamudili ICO investicijo in si niste zagotovili Vib žetonov ste lahko brez skrbi, saj je Viberate z 7.10.2017 uradno prvič stopil na trg in ga je možno trgovati. Vib kovance si lahko zakupite z valuto Bitcoin, Etherum in USD. Žetone (token) lahko kupite v menjalnicah:

Binance je kriptovalutna menjalnica oz. borza s poudarkom na kitajskem trgu in drugih kitajskih kovancih. Trenutno podpira angleške in kitajske uporabnike. Med dogodkom ICO je bil ustvarjen žeton Binance (BNB), ki je financiral razvoj borze Binance. Registrirajte se in si zagotovite prve kriptovalute.

Podrobnejši opis borze Binance najdete tukaj.

HitBTC – globalna trgovalna platforma z večvalutno podporo, ki deluje od leta 2013. Na borzi so trgi za trgovanje z digitalnimi sredstvi, žetoni in ICO ter ponuja široko paleto orodij.

Razvoj platforme se je začel s sporazumom o naložbah v višini 6 milijonov EUR in sicer s sodelovanjem med razvijalci programske opreme, finančnimi strokovnjaki in izkušenimi trgovci. Osnovni motor za ujemanje sodi med najnaprednejše tehnološke izdelke v svojem razredu in izvaja inovativne funkcije. Ustvarite si račun tukaj.

Več o borzah najdete tukaj.

-->