Kaj je Tenx? Kripto banka, kjer lahko uporabljate kriptovalute v relnem svetu

Tenx je platforma, ki temelji na blockchain tehnologiji in združuje denarne valute in kripto žetone v eno celoto. Je podjetje, ki beleži eksponentno rast uporabnikov širom sveta in kriptovalute povsem približa vsakodnevni uporabi.

Kaj je TenX?

Podjetje najdemo na spletnem mestu TenX.tech. Je platforma za plačilo kriptovalut, ki jo sestavljajo denarnica, fizična debetna kartica, bančni račun, dostop do bankomata in drugo. Na splošno želi podjetje uvesti izdelke, ki vam olajšajo uporabo vaših kriptovalut v resničnem svetu.

Če povzamemo besede iz njihove uradne strani:

Tenx je razrešil enega največjih težav ljudi, ki vlagajo v kriptovalute in to je kako kriptovalute lahko porabimo v realnem življenju.

Povzetek na kratko:

 • Podjetje: Tenx
 • Spletna stran: https://www.tenx.tech
 • Leto: 2015
 • Sededež podjetja: Singapur
 • Blockchain konkurenca: Tokencard, Mobi, Xapo, WireX, Monaco
 • Ne blockchain konkurenca: Visa, Mastercard, UnionPay, American Express
 • Valuta: PAY
 • Začetek prodaje žetonov: 24. junij 2017
 • ICO zbrana sredstva: 245,832 ether (v tistem času 81,12 milijonov dolarjev)
 • Program podjetjahttps://www.tenx.tech/whitepaper/tenx_whitepaper.pdf

Platforma ni samo ideja v izgradnji ampak produkt, ki je že na trgu in deluje. Poglejte si nakup v Mcdonald’s restavraciji z uporabo aplikacije in kartice podjetja Tenx.

Za razliko od podobnih projektov vam TenX platforma ne omogoča samo plačevanje z Bitcoin žetoni ampak raznovrstnimi kriptovalutami, ko so: Bitcoin, Ethereum, Dash in mnoge kriptovalute še prihajajo v prihodnje (DGX, REP, TRUST, ANT itd.).

Prisluhnimo soustanovitelju in predsedniku podjetja TenX Julian Hosp-u, ki je v 10.minutah predstavil projekt v Londonu 3.novembra 2017. Je naj aktivnejši član podjetja na socialnih omrežjih in se ne ukvarja samo z lastnimi projekti ampak spodbuja celotno industrijo kriptovalut z izobraževalnimi vsebinami in seminarji širom po svetu in spletu.

Kako deluje TenX platforma?

Glavna prednost platforme TenX je, da ponuja brezplačno porabo in zamenjavo. To pomeni 0% stroškov. Vendar pa boste morali plačati stroške poslovanja za fizične in virtualne kartice ter obstajajo omejitve porabe. O cenah bomo govorili nekoliko kasneje.

Če želite dostopati do platforme, boste morali prenesti denarnico TenX, ki je na voljo kot mobilna aplikacija iz trgovine Play Store za android telefone ali preko iTunes za ios uporabnike oziroma kot programska oprema za namizne računalnike TenX.tech.

Platforma TenX in denarnica podpirata blockchain sredstva večjega števila različnih blockchainov. Podpira Bitcoin, Ethereum in DASH, na primer skupaj z žetoni ERC20 Ethereum. Družba namerava v prihodnosti dodati še veliko drugih kriptovalut.

Druga ključna značilnost platforme je decentralizirana varnost, ki temelji na pametnih pogodbah. Ste imetnik ključa DSS in ste v polnem nadzoru nad vašimi sredstvi. S pametnimi naročili lahko kadarkoli nastavite svoje varnostne nastavitve. Nastavite lahko varnostne nastavitve za dnevne omejitve, porabo portfolia, nastavitve umika in še več.

Ko nastavite plačilno platformo in denarnico, lahko začnete interakcijo z izdelki in storitvami v realnem svetu. TenX se zanaša na Comit Network za te storitve.

Kaj je Comit Network?

Komitna mreža, ki jo najdete na spletnem mestu Comit.network, je kriptografsko varna omrežna mreža za takojšnjo transakcijo z večimi sredstvi.

Tukaj se ne bom spuščali v tehnične podrobnosti Comit Network, vendar si lahko preberete njihov priročnik tukaj. V bistvu gre za plačilno platformo, ki lahko zagotovi isto končno in elegantno rešitev, kot je internet naredil za informacije. Obljublja, da bo vsem uporabnikom zagotovila brezhibna, poceni plačila za uporabnike po vsem svetu, vključno z resničnim globalnim dostopom brez omejitev za kakršno koli sredstvo ali poslovni proces, povezan z blockchain tehnologijo.

TenX se zanaša na to brezhibno plačilno platformo za svoje omrežje. Plačilna platforma TenX (vključno z debetnimi karticami, bankomatom, bančnimi računi in denarnico) sodeluje z Comit Network za zagotavljanje ETF-jev, storitev izmenjave, posojilnih rešitev in varnosti.

TenX je dejansko zgrajen na Comit Networku.

Zakaj držati žetone za plačilo TenX?

Žetoni imajo potencial, da so veliki “moneymaker” za nosilce znamk: za vsako transakcijo nosilec žetona prejme nagrado v obliki ETH. 0,5% transakcije je namenjeno imetnikom toknov TenX. Poleg tega imetniki žetonov prejmejo nagrade v višini 0,1% v obliki plačila.

Stroški poslovanja

Podjetje ponuja presenetljivo preprosto strukturo pristojbin. Tukaj je, koliko boste plačali za različne storitve TenX:

 • Pristojbina za izdajo fizičnih kartic (zajema dostavo in sledenje): 15 evrov.
 • Pristojbina za izdajo virtualnih kartic: 1,50 $.
 • Letna pristojbina za fizične kartice: brezplačno (ali 10 USD, če porabite manj kot 1.000 USD letno).
 • Letno plačilo za virtualno kartico: brezplačno (ali 10 USD, če porabite manj kot 1.000 USD na leto).
 • Devizni tečaj: 0%.

Obstajajo določene omejitve za porabo. Standardni računi so omejeni na 200 EUR za dvig na bankomatu in dnevno omejitev porabe 2500 EUR na dan, vendar lahko nadgrajeni računi porabijo do 10.000 EUR na transakcijo, 20.000 EUR na dan in 1.000 EUR za dvig na bankomatu.

Kdo stoji za podjetjem?

 • Toby Hoenisch (soustanovitelj in izvršni direktor),
 • Michael Sperk (soustanovitelj in CTO),
 • Paul Kitti (soustanovitelj in COO),
 • Julian Hosp (soustanovitelj in CVO).

Če povzamemo besede iz predstavitve v Londonu potem podjetje sestoji iz 40 članov, vendar najdemo na njihovi uradni strani samo 24 ljudi, ki so predstavljeni uradno.

Kje kupimo valuto PAY?

Valuta PAY je dostopna na večih menjalnicah oz. borzah in sicer:

Zaključek

TenX je plačilna platforma, zgrajena na vrhu Comit Network omrežja. Plačilna platforma se znebi večine pristojbin, povezanih z mednarodnim bančništvom in prenosi. Družba bo ponudila fizično kartico in virtualno kartico, ki vam omogoča, da v realnem svetu komunicirate s proizvodi in storitvami.

Podjetje je zaključilo svojo predprodajo, v kateri je v 36 urah zbral 39 milijonov ameriških dolarjev. Nak koncu je izkopiček znašal 81 milijonov dolarjev.

Očitno je, da podjetje ustvarja ogromno pozornost v skupini blockchain in je dobil podporo industrijskih velikanov, kot so Vitalik Buterin (ustvarjalec Ethereum). Ostanite na voljo za več informacij o tej plačilni platformi, in spremljajte novice v zvezi z dogajanjem na našem spletnem mestu svetkriptovalut.si

-->