Kaj je Siacoin? Platforma za decentralizirano shranjevanje podatkov v oblaku

Kaj je Siacoin? Sia je platforma za shranjevanje v oblaku, kot so Google Drive, Dropbox in Amazon Cloud.

Kaj je Siacoin? | Sia kriptovaluta

Gre za odprtokodno platformo za shranjevanje podatkov v  oblaku, ki temelji na blockchain tehnologiji. Skratka, Sia je decentraliziran oblak, kjer se podatki hranijo na blockchainu.

Centralizirane storitve shranjevanja so nagnjene k posameznim točkam neuspeha in tudi zlorabe nešifriranih podatkov za višje poslovne dobičke.

Sia združuje veliko količino neuporabljenega prostora za shranjevanje in jo povezuje z blockchain napravo, da naredi šifrirano in decentralizirano shranjevanje v oblaku. Tako odpravi potrebo po zaupanju centraliziranim podatkovnih centrov.

Uradna spletna stran Sia pravi:

“Dolgoročni cilj Sie je hrbtenična plast shranjevanja interneta. Menijo, da bi morali biti podatki prosti. Njihov cilj je osvoboditi neuporabljene dele sveta in zgraditi največji super strežnik za shranjevanje na planetu.”


Zamisel o decentraliziranem shranjevanju oblakov Sia – je bila zasnovana na Hackathon HackMIT 2013, zdaj pa jo podpira Nebulous Inc. (s sedežem v Bostonu, ZDA).

Kaj je Siacoin?

Siacoin je kriptovaluta razvita za uporabo platforme Sia.

Vsakdo lahko izposodi dodaten prostor na svojem računalniku v decentralizirano omrežje Sia in je plačan v Siacoinu. Podobno mora vsak uporabnik, ki želi uporabiti pomnilnik Sia, plačati Siacoin gostitelju.

To je valuta posebnega namena za omrežje Sia, ki izvaja pogodbe o shrambi datotek na Sia blockchain. Gostitelj mora obdržati datoteke za dogovorjeni čas in v dogovorjenem prostoru. Kasneje, po koncu dogovora, bo plačilo izdano gostitelju v Siacoin valuti.

Če gostitelji izgubijo datoteke, ne bodo plačani. Te pogodbe o datotekah na Sia blockchain zagotavljajo, da sta gostitelj in uporabnik oba zadovoljni.

Sia je bila na trg uvedena 7. junija 2015 in začela trgovati na 0,000046 $ za Siacoin.

Trenutno je Siacoin vreden$0.008424 $ na enoto, kar je 18.313% povečanje cene.

Ta prirast je tako velik, da je Siacoin prinesel na 43.mesto na seznamu najpogostejših kriptovalut.

Ustanovitelj
David Vorick & Luke Champine
Datum izdaje 7. junija 2015
Metoda izdaje
Genesis Block Mined
Končna količina kovancev Neskončno
Blockchain protokol
Proof of work (dokazilo o delu)
Uporaba
Digitalni denar shranjevanja v oblaku
Zasebnost Ja
Uporaba kriptovalute Siacoin
Kriptovalutni simbol SC
Algoritem BLAKE-256
Čas bloka 10 minut
Rudarjenje GPU
Cena na enoto $0.008543
Trenutna dobava kovancev
31,396 milijard Siacoin
Tržna vrednost
268,524,017 USD

 

 Kaj je Siacoin? | Ekipa

Družba za Sia je Nebulous Inc. Nebulous ima sedež v Bostonu, Massachusetts, ZDA.

  • David Vorick (direktor): Poleg tega, da je direktor, je tudi vodilni razvijalec podjetja Sia Core. Diplomiral je na Politehničnem inštitutu Rensselaer v smeri računalniška znanost.
  • Luke Champine (soustanovitelj): Luke je študiral na Politehničnem inštitutu Rensselaer z Davidom. Iz šole je je začel delati za Sia s polnim delovnim časom. Je glavni razvijalec družbe Sia in ima rad programiranje.
  • Johnathan Howell (razvijalec Sia Core): začel je programirati, ko je dopolnil 10 let. Ima magistrski študij na Savannah College of Art in Design. Delal je na prednji strani Sia, da bi zagotovil čisto, dobro zgrajeno in enostavno uporabo UX okrog osnovne funkcije.
  • Zach Herbert (vodja operacij): Odlikuje se pri vodenju projektov in izdelkov. Študiral za MBA na poslovni šoli Harvard in diplomiral na univerzi v Bostonu, kjer je študiral strojništvo. Začel je delati s Sia ekipo januarja 2017.

Kaj je Siacoin? | Dobava kovancev

Mehanizem dobave podjetja Sia je nekoliko edinstven. Tu bo neskončno število Siacoin žetonov. Za začetek so razvijalci rudarili prvih 100 blokov. Nagrada za prvi blok je bila 300.000 Siacoin. Po prvem bloku se bo nagrada Siacoin eksponentno zmanjšala za eno enoto za naslednje bloke.

To pomeni, da:

  • Prvi blok je imel 300,00 Siacoins.
  • Drugi blok je imel 299.999 Siacoins.
  • 3.blok je imel 299.998 Siacoins.
  • 4.blok je imel 299.997 Siacoins.
    … in tako naprej … dokler se nagrade ne zmanjšajo na 30.000 Siacoins.

Po tem bo za vsak rudarjen blok 30.000 Siacoin žetonov vstopilo v sistem.

Kaj je Siacoin? | Prihodnost Sia

Za razliko od mnogih drugih kovancev ali projektov kriptovalut, Sia ni začel z ICO ali pred miniranjem. Še vedno pa je do danes prišlo do tega, da je podjetje Nebulous Inc. v celoti financiralo 1,25 milijona dolarjev. Vidni investitorji so Procyon Ventures, Raptor Group, Fenbushi Capital in angelski vlagatelji, kot je Xiaolai Li.

Dolgoročni cilj Sie je tekmovati s platformami za shranjevanje v oblaku, kot so Dropbox, Google Drive in OneDrive. V blockchain prostoru so Sia neposredni konkurenti Storj in MaidSafe, toda Sia trdi, da je boljša s šifriranjem in decentralizacijo.

Skupnost razvijalcev je prepričana, da izdelujejo zelo kompetenten izdelek in ne verjamejo v množične marketinške kampanje za promocijo.

Kje kupiti Siacoin?

HitBTC – globalna trgovalna platforma z večvalutno podporo, ki deluje od leta 2013. Na borzi so trgi za trgovanje z digitalnimi sredstvi, žetoni in ICO ter ponuja široko paleto orodij.

Razvoj platforme se je začel s sporazumom o naložbah v višini 6 milijonov EUR in sicer s sodelovanjem med razvijalci programske opreme, finančnimi strokovnjaki in izkušenimi trgovci. Osnovni motor za ujemanje sodi med najnaprednejše tehnološke izdelke v svojem razredu in izvaja inovativne funkcije. Ustvarite si račun tukaj.


Cryptopia se osredotoča na boljšo uporabniško izkušnjo kripto valut. Da bi bili kriptovalute vsem bolj dostopne.

Cryptopia se osredotoča na boljšo uporabniško izkušnjo kripto valut. Da bi bili kriptovalute vsem bolj dostopne. Tržnica Cryptopia vam omogoča, da prodajate karkoli, kdorkoli, kjerkoli na svetu, v zameno za kriptovalute. Nakup / prodaja predmetov brezplačno ali nastavite dražbo in začnite zbirati kripto kovance. Menjalnica Cryptopia je hiter preprost način za pretvorbo kriptovalut. Naj si bo gre za plačevanje računov, nakupovanje s trga Cryptopia ali preprosto zaradi zbiranje virtualnih kovancev, vam to menjalnica omogoča. Račun si ustvarite tukaj.

-->