Kaj je RippleNet?

Ripple povezuje banke, ponudnike plačil, izmenjave digitalnih sredstev in podjetja prek RippleNet-a, da zagotovi pošiljanje denarja po vsem svetu brez trenja.

RippleNet ponuja edinstveno izkušnjo za pošiljanje denarja globalno z uporabo blockchain tehnologije in je razdeljen v tri sklope:

  1. Procesno plačevanje – xCurrent
  2. Likvidnost vira – xRapid
  3. Pošiljanje plačil – xVia

1.Procesno plačevanje – xCurrent

Banke uporabljajo xCurrent za globalno plačevanje svojim strankam.

xCurrent je programska rešitev podjetja Ripple, ki bankam omogoča takojšnje poravnavo čezmejnih plačil s sledenjem od konca do konca. Z uporabo xCurrent se banke v drugem trenutku sporočajo v realnem času, da potrdijo podatke o plačilu, preden začnejo transakcijo in potrdijo dobavo. Vključuje Pravilnik, ki je bil razvit v partnerstvu s svetovalnim odborom RippleNet, ki zagotavlja operativno usklajenost in pravno jasnost za vsako transakcijo.

Pregled rešitev PDF

Pregled produkta PDF

Kako deluje ripple xCurrent – VIDEO

2. Likvidnost vira – xRapid

Ponudniki plačil uporabljajo xRapid za pridobivanje likvidnosti na zahtevo.

xRapid je za ponudnike plačil in druge finančne institucije, ki želijo zmanjšati likvidnostne stroške in izboljšati svoje izkušnje s strankami. Ker plačila na nastajajočih trgih pogosto zahtevajo vnaprej financirane račune v lokalni valuti po vsem svetu, so stroški likvidnosti visoki. xRapid dramatično znižuje kapitalske zahteve za likvidnost.

xRapid edinstveno uporablja digitalno sredstvo, XRP, za nudenje likvidnosti na zahtevo, kar drastično znižuje stroške, hkrati pa omogoča plačila v realnem času na nastajajočih trgih. XRP, ki je zgrajena za podjetja, nudi bankam in ponudnikom plačil visoko učinkovito, prilagodljivo in zanesljivo likvidnostno možnost za opravljanje čezmejnih plačil.

3. Pošiljanje plačil – xVia

Podjetja uporabljajo xVia za priključitev na RippleNet za pošiljanje plačil.

xVia je za podjetja, ponudnike plačil in banke, ki želijo pošiljati plačila v različnih omrežjih z uporabo standardnega vmesnika. Preprost API-ja xVia ne zahteva namestitve programske opreme in omogoča uporabnikom, da brez težav plačajo plačila na svetovni ravni.

SLEDENJE PLAČILA

Obdelava plačil na zahtevo s potrditvijo sledenja in dostave, tudi v netradicionalnih omrežjih, kot so denarnice.

KAPITALNA UČINKOVITOST

Sprostite kapital, ki ne more delovati na računih transakcij v tuji valuti s plačili na zahtevo in globalnimi plačili v realnem času.

BOGAT PRENOS PODATKOV

Znatno izboljšati proces usklajevanja z bogatimi podatki, vključno z računi, ki so          priloženi plačilom.

Za več informacij KLIKNITE TUKAJ

 

PRIMERI UPORABE V PRAKSI

Danes svet preko meja pošilja več kot 155 milijard dolarjev. Vendar je osnovna infrastruktura omejena in pomanjkljiva. Ripple povezuje banke, ponudnike plačil in izmenjavo digitalnih sredstev prek RippleNet, da zagotovi pošiljanje denarja po vsem svetu brez trenja.

1.BANKE

Banke se pridružijo podjetju RippleNet za obdelavo čezmejnih plačil v realnem času s sledenjem od konca do konca in gotovostjo. Banke lahko razširjajo ponudbo plačil na nove trge, ki so sicer preveč težke ali drage za doseganje.

PREDNOSTI:

NOVI PRIHODKI – Z lahkoto izpolnite zahteve strank za globalni doseg.

NIZKI STROŠKI – Zmanjšajte skupne transakcijske stroške z manj likvidnostnimi zahtevami.

SODNE IZKUŠNJE – Uporabite pravilnik RippleNet o pravilih, standardih in upravljanju.

ENKRATNA INTEGRACIJA – Priključite se enkrat in opravite transakcijo s katero koli drugo banko članov RippleNet.

PRILOŽNOSTI:

PRIDOBITI NOVE KORPORATIVNE STRANKE – Banke lahko prvič pomagajo globalnim podjetjem, da po svetu plačajo plačila na zahtevo po vsem svetu. Priložnost: zagotoviti večji delež obsega čezmejnih plačil.

POVEČATI PRIHODKE – Ripple pomaga kupcem bank pošiljati denar svojim ljubljenim na številnih novih trgih, kot so Mehika, Indija in Tajska, da ne naštevamo vseh. Priložnost: povečati delež tega velikega in rastočega trga.

2.PLAČILNI PONUDNIKI

Zagotavljati strankam hitrejše, preglednejše in predvidljive plačilne storitve na številnih koncih sveta.

KORISTI:

POVEČATI OBSEG PLAČILA – Ponuditi diferencirane čezmejne plačilne storitve v realnem času strankam.

ENA INTEGRACIJA ZA VELIK DOSEG – Enkrat se povežite z vsemi finančnimi institucijami, ki uporabljajo RippleNet.

PREGLEDNA, PREDPOSTAVLJENA PLAČILA – Dostop do plačil v realnem času s preglednostjo pristojbin / obrestnih mer in zanesljivosti poravnave.

PRILOŽNOSTI:

DOBIČEK IN PLAČILNA DOBAVA ZA BANKE – Navedite FX in dostavite plačila za banke, ki ne želijo graditi in vzdrževati številnih računov nostro.

PLAČILA V REALNEM ČASU – Ponudi podjetjem storitve z dodano vrednostjo, vključno z možnostjo pošiljanja velikih količin plačil na zahtevo po vsem svetu.

NOVA PONUDBA ZA POTROŠNIKE – Zagotoviti potrošnikom nizkocenovne storitve nakazovanja s popolno preglednostjo, sledljivostjo in poravnavo v realnem času.

ŠTUDIJA PRIMERA:

SBI REMIT VKLJUČUJE THAI NACIONALE NA JAPONSKEM, DA POŠLJE DENAR INSTANTNO

SBI Remit v sodelovanju s Siam Commercial Bank (SCB) uporablja podjetje Ripple’s blockchain poslovne rešitve, xCurrent, za prenos plačil v realnem času med Japonsko in Tajsko.

Več o študiji

3.DIGITALNE IZMENJAVE SREDSTEV

XRP, zgrajen za podjetja, nudi bankam in ponudnikom plačil zanesljiv način za pridobivanje likvidnosti za plačila.

KORISTI:

NOVI VOLUMEN – Vloga XRP kot digitalno sredstvo za globalna plačila omogoča izmenjavo in dostop do novih količin in likvidnosti.

ZANESLJIVI VOLUMEN – Plačilni tokovi prek XRP zagotavljajo stabilen obseg izmenjav in s tem povezanih udeležencev na trgu.

HITRA PORAVNAVA – XRP poravna več kot 500x hitreje kot bitcoin in katerokoli drugo digitalno sredstvo, ki omogoča skoraj neposredne medomrežne prenose.

Več o valuti XRP najdete tukaj.

4.PODJETJA

Poenostavite plačila in izboljšajte kapitalsko učinkovitost.

Zaklepanje kapitala in izgradnja zasnovanih integracij s plačilnimi mrežami po vsem svetu za plačilo zaposlenih, dobaviteljev, trgovcev in razvijalcev je drago. RippleNet povezuje podjetja s finančnimi institucijami in ponudniki likvidnosti, da bodo globalna plačila zanesljiva, na voljo na zahtevo in stroškovno učinkovita.

KORISTI:

SLEDENJE PLAČILA – Obdelava plačil na zahtevo s potrditvijo sledenja in dostave, tudi v netradicionalnih omrežjih, kot so denarnice.

KAPITALNA UČINKOVITOST – Postavite več kapitalskih virov za delo, tako da osvobodite kapital, ki trenutno sedi v prostem teku v transakcijskih računih v tuji valuti.

BOGAT PRENOS PODATKOV – Znatno izboljšati proces sprave s pomočjo bogatih podatkov, vključno z računi, povezanimi s plačili.

-->
Deli
Prejšnji članekKaj je Litecoin?
Naslednji članekKaj je Ripple?