Kaj je Ripple?

Ripple je eden izmed najbolj dragocenih startup podjetij v ZDA, po Uber, Airbnb, Palantir in WeWork. Je posebej zasnovano plačilno sredstvo za bančne inštitucije in plačilne ponudnike, ki temelji na blockchain tehnologiji. Za lažje razumevanje si poglejte spodnjo video predstavitev.

Z uradi v San Franciscu, New Yorku, Londonu, Sydneyju, Indiji, Singapurju in Luksemburgu ima podjetje Ripple več kot 90 strank po celem svetu. Link do uradne spletne strani najdete TUKAJ.

Kje jih lahko najdemo na socialnih omrežjih?

Vrednost valute XPR na trgu

Od januarja dalje se je njegova vrednost do začetka junija povečala z 0,006 na 0,39 USD in nato padla do sedanje cene 0.197092 USD na koncu oktobra 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenutna vrednost XRP znaša:

Deluje kot most med denarnimi valutami

Nekatera digitalna sredstva, kot je Bitcoin, si prizadevajo zamenjati obstoječe vladne valute. XRP deluje na več kot desetih digitalnih borzah, ki hitro in učinkovito pomagajo pri prenosu vrednosti denarne valute v digitalno valuto preko meja. Na primer, mehiško podjetje, ki bi danes moralo plačati dobavitelju v Koreji, bi moralo vnaprej financirati račun v Koreji ali iti skozi ponudnika deviz, kot je banka. Obe možnosti sta dragi in počasni. Z XRP, mehiška banka ali lokalni ponudnik plačil podjetju omogoča, da izvede plačilo takoj in na zahtevo, brez predhodnega financiranja ali deviznih provizij XRP omogoča hitrejše in cenejše poravnave.

XRP omogoča hitrejše, cenejše in zanesljivejše čezmejna plačila

XRP bankam in ponudnikom plačil nudi zanesljiv vir likvidnosti na zahtevo za čezmejna plačila. Danes je potrebno približno 3-5 dni za pošiljanje denarja iz ene države v drugo prek banke, ki običajno vključuje visoke provizije, pri čemer je tveganje, da plačilo zamuja. Druga možnost je, da podjetja vnaprej financirajo nostro račune v državi prejemnici, ki povezuje kapital. XRP je del rešitve, ki odpravlja vse te pomanjkljivosti, s povprečnim časom poravnave 4 sekunde, z delom stroškov. Z omogočanjem finančnim institucijam, da v realnem času pridobijo likvidnost na zahtevo, ne da bi morali plačati tuje transakcijske provizije ali predstojne nostro račune, jih bo XRP pomagal razširiti na nove trge, znižati devizne stroške in zagotoviti hitrejše poravnave plačil za svoje stranke .

Po razširljivosti in hitrosti deluje veliko bolje kot Bitcoin

Bitcoin lahko obdeluje do sedem transakcij na sekundo. Primerjajte to s tradicionalno storitvijo plačil, kot je Visa, ki znaša povprečno 2.000 transakcij na sekundo in vidite, da Bitcoin nima prilagodljivosti za doseganje tipičnih zahtev strank. XRP Ledger obdeluje več kot 1.000 transakcij na sekundo in si prizadeva v prihodnosti ujeti in prehiteti Viso po transakcijah na sekundo.

XRP ne povzroča počasne inflacije, kot jo naprimer Bitcoin

Bitcoin je digitalno sredstvo, ki nove Bitcoine pridobiva z rudarjenjem, kar pomeni, da velike količine podatkovnih centrov, ki obdelujejo kompleksne matematične probleme ali “dokazilo o delu”, stalno ustvarjajo nove kovance. Ta neučinkovit sistem zahteva ogromne količine električne energije – stroški za proizvodnjo enega kovanca v letu 2017 znašajo okrog 1000$. XRP se ne rudari,saj je že ustvarjena vsaka enota obstoječe valute, katere večina je v lasti podjetja Ripple (55 milijard evrov je v depozitih), preostale pa v podjetjih in posameznikih.

XRP je prihodnost

Gre za vprašanje KDA, ne ČE se bo uveljavilo.Med ponudniki digitalnih sredstev, bodo nekateri izgubili, drugi bodo zmagali in prevladali. Podjetje Ripple je prepričano, da bo XRP uspelo, ker ima namen – omogočiti finančnim institucijam hitro, poceni in enostavno pošiljanje denarja čez meje – kar je pomembno za podjetja in potrošnike povsod po svetu.

Zakaj XRP?

INSTANTNE TRANSKACIJE – Transakcije z uporabo XPR se izvršijo v 4 sekundah.

XRP JE RAZŠIRLJIV – Tehnologija omogoča obravnavo 50.000 transakcij na sekundo.

NIZKI STROŠKI  – Stroški transakcije v povprečju znašajo 0.00042$.

ROBUSTEN – Odprtokodna koda z aktivni inženirji s polnim delovnim časom, ki skrbijo za razvoj in vzdrževanje XRP knjiga.

DECENTRALIZIRAN – Več kot 25 globalnih validatorjev, ki jih upravljajo institucije, kot so
MIT, Microsoft, AWS, Bahnhof in CGI.

Kje kupiti XRP?

Kakšna je ponudba XRP na trgu?

Od leta 2012 je podjetje Ripple metodično prodalo XRP in ga uporabilo za spodbujanje dejavnosti ustvarjalcev trga, da bi povečalo likvidnost XRP in okrepilo splošno zdravje trga XRP. Da bi ublažili zaskrbljenost glede ponudbe XRP, se je Ripple zavezal, da bo do leta 2017 položil 55 milijard XRP v šifrirno zavarovani depozitni račun. Z zagotovitvijo levjega deleža XRP lahko vlagatelji matematično preverijo največjo ponudbo XRP, ki lahko vstopi na trg.

 

SKUPAJ XRP V LASTI RIPPLE 6,650,681,381

SKUPAJ XRP DOSTOPNA NA TRGU 38,343,841,883*

SKUPAJ XRP POLOŽENIH NA ESCROW RAČUN 55,000,000,000

Kje spremljamo vrednost XRP na trgu?

Možnosti spremljanja gibanja vrednosti valute XPR je veliko. Podjetje Ripple nam omogoča na svoji spletni strani pregled tržne vrednosti v realnem času. Podajo nam informacije o skupnem vloženem denarju v trg XPR, ceno, volumen, število transakcij na sekundo, povprečni strošek transakcije… VEČ

Če ste naprednejši v rayumevanju statistike in analize podatkov vam omogočajo naprednejšo spremljanje gibanje valute. VEČ

Kod drugo možnost spremljanja osnovih parametrov trga XRP, za splošne uporabnike se zelo pogosto uporablja coinmarketcap.

Ripple center za razvijalce

Distribuirano omrežje Ripple temelji na odprtokodnih tehnologijah, ki jih lahko uporablja vsakdo. Tu so vadnice, reference, orodja, ki jih razvijalci lahko uporabijo za izdelavo rešitev okoli platforme odprtega vira.

Pojdi na Ripple developer center

XRP valuta deluje znotraj rippleNet sistema

Več o rippleNet najdete tukaj.

-->