Kaj je OmiseGO? Podjetje Omise, ki sodeluje z Alipay razvija produkt na podlagi kriptovalute

OmiseGO je produkt podjetja za finančno tehnologijo, ki temelji na Ethereum blockchain tehnologiji in ponuja decentralizirano izmenjavo (blockchain) in plačilno platformo (denarnico).

Kaj je Omise?

Omise je digitalni startup leta za reševanje težav z elektronskimi denarnicami na Tajskem.

Tajski digitalni start-up Omise je prejela nagrado predsednika vlade v kategoriji digitalni start-up leta na Tajski Big Bang konferenci. Na konferenci so predstavilili OmiseGO, plačilni sitem in denarnico, ki temelji na blockchain tehnologiji. Omise deluje na Tajskem, Singapurju, Japonskem in Indoneziji, kar jim je prineslo 1000% povečano število transakcij.

Omise je na trgu od junija 2013 dalje. To ni nova družba, temveč družba z zgodovino, jasnim ciljem in ekipo z več kot 100 zaposlenimi.

Družba ponuja sistem upravljanja plačil za podjetja, da sprejmejo plačila preko svoje mobilne aplikacije ali spletne trgovine. Delajo tudi z AliPayom, na primer. Imajo PCI DSS 3.2 (standard za varnost podatkov o plačilnih karticah) že od novembra lani.

Sprejemanje plačil preko Alipay-a, je eden najbolj priljubljenih načinov spletnega plačila na Kitajskem, ki vam omogoča dostop do več kot 450 milijonov registriranih kitajskih potrošnikov. Omise upravlja plačila med trgovcem in Alipayom in vam omogočajo sprejemanje plačil, ne da bi si morali nastaviti Alipayov račun ali registrirati za kitajski bančni račun.

Omise je šele pred kratkim pridobil enega od treh največjih ponudnikov plačilnih storitev na Tajskem, Paysbuy, ki ga je licenciral operater Bank of Thailand za poslovanje z e-denarja, in akreditiran s Trustmarkom (DBD Verified) s strani Ministrstva za trgovino. To zagotavlja zelo dobro uveljavljen vir aktivnih uporabnikov.

V večini azijskega sveta je denar še vedno primarna metoda, s katero ljudje izmenjujejo vrednost. Ponudniki elektronskih denarnic, kot sta Alipay in Venmo, so postali pomembni kanali za elektronska plačila v Aziji. Kot primer, WechatPay naj bi obdelal približno 50 milijard USD v transakcijah na mesec na Kitajskem in zaračuna 0,1-odstotno pristojbino.

Glede na raziskavo Svetovne banke o globalnem finančnem vključevanju ima le 30 odstotkov odraslih, ki živijo v državah ASEAN, dostop do kreditnih ali debetnih kartic. Nasprotno pa 71 odstotkov odraslih iz iste regije prejema svoje plače v gotovini.

Kaj je OmiseGO?

OmiseGO je produkt, ki ga razvija podjetje Omise. Želja je ustvariti finančno tehnologijo za uporabo plačilnih sistemov znotraj denarnice. Ta tehnologija omogoča izmenjave in plačila v realnem času in zajema celotno populacijo ljudi, kar pomeni, da so vključeni tudi ljudje, ki nimajo dostopa do bančnih storitev.

Cilj OmiseGO je omogočiti finančno vključevanje ob prekinitvi obstoječih finančnih institucij. Tako želi, da bi bilo cenejše pošiljanje in prejemanje plačil, kot tudi cenejše menjave valut iz ene valute v drugo vlauto.

OmiseGO žetoni so že dostopni na trgu pod oznako OMG. Kje lahko kupite kriptovalute OMG v nadaljevanju.

Iterperabilnost primerjava

Interoperabilnost med zaprtimi plačilnimi sistemi (mislim na Paypal, Visa, Alipay, Apple Pay, WeChat, TenX Cards).

Če uporabljam Alipay in sprejemate plačila preko Paypala, lahko naredimo transakcijo? Kaj pa, če uporabljam Apple Pay in moj najemodajalec ima Venmo? Kaj, če imam samo evre in sprejemam USD? OmiseGO ustvarja blockchain platformo, ki omogoča izmenjavo med temi zaprtimi sistemi.

Osvoboditev trenutno neuporabnih sredstev: v zaprtih sistemih je veliko sredstev, ki se uničijo. AirMiles, Gift Cards in Rewards točke imajo vrednost, vendar jih je same po sebi težko uporabljati. OmiseGO jih bo osvobodil, da bi jih lahko porabili. Bančne izkušnje za tiste, ki nimajo banke. Precej ljudi ima v lasti telefone, vendar nima bančnih računov. Kako naredijo PayPal račun ali nakup preko spleta? Omise je že bil vpleten, vendar OmiseGO to še bolj upošteva.

Kako deluje OmiseGO?

V ekosistemu OmiseGO obstajata dva osnovna proizvoda: blockchain mreža in denarnica.

OmiseGO produkt bo omogočil decentralizirano izmenjavo na javnih blokih z velikim obsegom in nizkimi stroški. S pomočjo te platforme bo OmiseGO zagotovila storitev prenosa vrednosti naslednje generacije, ki deluje med valutami in različnimi žetoni (kriptovalute).

Vsakdo bo lahko uporabil omrežje OmiseGO (povezan z glavnim omrežjem Ethereum) za izvajanje finančnih transakcij.

Nekatere od možnih finančnih transakcij, ki jih je treba opraviti z OmiseGO, vključujejo plačila, nakazila, depozit plače, B2B poslovanje, financiranje dobavne verige, programe zvestobe, upravljanje premoženja in trgovanje ter druge storitve na zahtevo.

Platforma bo tudi milijonom uporabnikom olajšala sodelovanje v svetu kriptovalut. Z uporabo denarja bodo lahko zlahka prešli k uporabi decentraliziranih valut, kot so ETH, BTC in drugi.

Končni cilj OmiseGO je ustvariti stanje popolne konkurence v svetu valut:

“OmiseGO omrežje je povezava med denarjem in decentraliziranim denarjem: kar se tiče sprejema in uporabe, je sistem zgrajen tako, da bo zmagala najboljša valuta.

Z odstranitvijo ovir med valutnimi transakcijami in trgovanjem OmiseGO zagotavlja, da se najboljše valute dvignejo na vrh.

OmiseGO funkcije

OmiseGO poudarja naslednje tri osnovne funkcije tako v svoji denarnici kot tudi v njeni verigi blockchaina:

 • Dostop: Za dostop do bančnega računa ni potreben noben bančni račun, podjetje pa bo imelo nacionalne rezerve.
 • Razširljivost: takojšnja namestitev in nizki stroški bodo ključne značilnosti platforme.
 • Varnost: Podjetje ponuja decentralizirane valute in decentralizirano skrbništvo nad znamkami.

  Blockchain funkcije

  Blockchain ima naslednje osnovne funkcije:

 • Decentralizirana izmenjava.
 • Mehanizem ponudnika likvidnosti.
 • Omrežje za izmenjavo sporočil.
 • Blockchain prehod s podporo za sredstva
 • Razširljiva in javna (brez dovoljenja) blockchain knjiga.
 • Soglasje glede dokaza o deležu (PoS – Proof of Steak) povezujejo dejavnosti same verige
 • Visoko zmogljiv sistem, ki podpira povezano gradnjo blokov
 • Za podrobnejšo tehnično razlago blockchaina OmiseGO in kako namerava doseči zgornje cilje, si oglejte tukaj.

Funkcije denarnice OmiseGO

Trenutno ima OmiseGO SDK denarnice. Ta SDK obljublja, da bo poenostavila izvajanje programa OmiseGO in hkrati ponudila podporo po integraciji (da bi drugim valutam omogočili hitrejši dotop do trga in ostanek na trgu).

To je denarnica z belimi oznakami, kar pomeni, da lahko podjetja na različne načine izvajajo denarnico v različnih panogah. Z uporabo denarnice lahko uporabniki prosto trgujejo z denarnimi valutami skupaj z decentraliziranimi valutami.

Denarnica vam omogoča dostop do plačilnega predala Omise, kreditne in virtualne gotovinske kartice, doplačil preko števca in direktne obremenitve ter poravnave v realnem času.

Z uporabo SDK lahko podjetja ustvarijo lastne sloge in modele ali vdelajo prilagojene aplikacije. SDK se lahko uporablja za plačila ali prenose.Druga ključna značilnost denarnice OmiseGO je, da uporablja porazdeljeni odprti protokol, s čimer omogoča različnim denarnicam, da komunicirajo med seboj, da bi sprostili polno moč mobilnega poslovanja.

Navsezadnje je program SDK za denarnico OmiseGO zasnovan tako, da je čim bolj prožen in da lahko pomaga različnim ponudnikom plačilnih sistemov.

Kdo stoji za projektom?

Podjetje OmiseGO ali Omise je bilo ustanovljeno leta 2013. Podjetje, ki ga podpira podjetje, deluje na Tajskem, Japonskem, v Singapurju in Indoneziji. Imajo tudi načrte za hitro širitev v druge države v azijsko-pacifiški regiji.

Forbes Thailand je novembra 2016 izbral Omise kot “Fintech Rockstar”.

Nekateri ključni vlagatelji v Omise vključujejo SBI Investment, SMBC, Ascend Capital, SMDV, Golden Gate Ventures in East Ventures.

Podjetje vodi direktor in ustanovitelj Jun Hasegawa in COO ter soustanovitelj Donnie Harinsut. Omise ima tudi visokokakovosten seznam svetovalcev, med njimi tudi Vitalik Buterin (ustanovitelj Ethereum), dr. Gavin Wood (soustanovitelj Ethereum) in Julian Zawistowski (ustanovitelj Golema), Roger Ver (ustanovitelj bitcoin.com in blockchain.com) med drugimi strokovnjaki za kriptovalutno industrijo.

Kje lahko kupimo žetone OmiseGo?

OmiseGo oz. OMG žetone je možno kupiti na večih borzah. Nekaj borz najdete spodaj:

Kaj je borza Binance? Kupite kriptovalute takoj, ko se pojavijo na trgu

Borza Livecoin

 

 

-->