Kaj je NEO? Je to kitajski ethereum ali morilec ethereum kriptovalute?

Kaj je NEO? NEO mnogi pogosto imenujejo “kitajski ethereum” ali “ethereum morilec”, toda v tem članku ne bom uporabljal teh vzdevkov. Mislim, da ima veliko kripto projektov veliko prihodnost zaradi razlogov, ki jih gradijo (to so problemi, ki jih rešujejo). NEO ni izjema.

NEO je prva decentralizirana, odprtokodna kriptovaluta in blockchain platforma, ki se je začela na Kitajskem.

Poleg NEO kriptovalute ima NEO še en kripto žeton, imenovan GAS (prej znan kot ANC-Antcoins). V nadaljevanju bom razpravljal nekoliko več o tem.

NEO označuje sebe kot “porazdeljeno omrežje za pametno gospodarstvo”. Cilj NEO pa govori o njihovem pametnem gospodarskem konceptu. Biti prva prednostna naloga pri gradnji pametnega gospodarstva.

PAMETNA EKONOMIJA = Digitalna sredstva + Digitalna identiteta + Pametne pogodbe (smart contaracts)

Včasik Antshares danes NEO

22. junija 2017 se je Antshares preoblikoval in prijavil kot NEO pred 200 udeleženci v Microsoftovi pisarni v Pekingu. Prenovili so svojo profesionalno podobo. NEO je bil izbran kot ime, ker “NEO” v grščini pomeni “novost in mladost”.

Ekipa NEO

Glavni člani skupnosti so ustanovitelj – Da Hongfei, soustanovitelj in osrednji razvijalec – Zhang Zhengwen, generalni sekretar – Tao Rongqi ter drugi razvijalci, operaterji in sodelavci v skupnosti.

Kaj je NEO? Primer uporabe

Digitalno sredstvo – cilj NEO je pretvoriti tradicionalna sredstva v digitalna sredstva z uporabo pametnih pogodb. Ta digitalna sredstva bodo decentralizirana in bodo zakonsko zaščitena z uporabo digitalnih potrdil na blockchainu, kar bo zagotovilo zaupanje.

Digitalna identiteta – NEO bo omogočil ustvarjanje informacij o identiteti organizacij, posameznikov in subjektov v elektronski obliki. Te identitete bodo uporabne prek mehanizmov za več dejavnikov preverjanja pristnosti, kot so prepoznavanje obraza, prstni odtisi, prepoznavanje glasu in SMS.

Pametne pogodbe – Ime “pametne pogodbe” je v devetdesetih letih skoval kriptolog in računalniški znanstvenik, Nick Szabo. (Oglejte si naš obsežen vodič o pametnih pogodbah tukaj.) Pametna pogodbena platforma, ki jo je razvil NEO, je resnično revolucionarna. V NEO, za razliko od drugih pametnih pogodbenih platform, se ni potrebno naučiti novega pametnega pogodbenega jezika. Če ste razvijalec, ki uporablja C #, Java ali kateri koli drug glavni programski jezik, lahko začnete takoj, kodirati svoje pametne pogodbe. Univerzalni lahki virtualni stroj NEO (NeoVM) ima prednost visoke zanesljivosti, visoke sovpadnosti in visoke razširljivosti za pametne pogodbe, ki temeljijo na blockchain tehnologiji.

DApps-NEO bo podpiral razvoj decentraliziranih aplikacij s stalnim podpiranjem in razvojem zrelih razvojnih orodij in tehnik. (Oglejte si naš obširen vodnik o DApps tukaj.) Nekateri primeri DApps so pametni skladi, pravna pametna naročila s pomočjo AI(artificial Intelligence) in decentralizirane izmenjave.

Kot sem vam povedal v uvodu, ima NEO dva kripto žetona:

NEO – prej znan kot Antshares (ANS).
GAS – prej znan kot Antcoins (ANC).

Kaj je NEO kriptovaluta?

Žeton NEO deluje kot investicijski žeton blockchain-a NEO. Maksimalno število žetonov je 100 milijonov, ki se bodo uporabljali pri ustvarjanju blokov, upravljanju omrežja, spremembah v omrežju in drugih zahtevah glede konsenza. Teh 100 milijonov žetonov je bilo vnaprej rudarjeno med nastankom geneznega bloka.

Edinstvena stvar je, da je NEO za razliko od drugih kriptovalut v dejstvu, da ni deljen; najmanjša enota bo vedno 1.

Kaj je GAS kriptovaluta?

Žeton GAS ima tudi 100 milijonov maksimalne kapacitete, vendar deluje kot gorivo za blockchain NEO. Za razliko od žetona NEO je GAS deljen s faktorjem 1/10 ^ 8 in ni bil predhodno rudarjen. 100 milijonov žetonov GAS bo končno ustvarjenih z razpadnim algoritmom v približno 22 letih.

GAS se bo uporabljal za dodeljevanje sredstev in omrežne stroške za operacije, kot so vodenje DApps, pametne pogodbe in zagotavljanje spodbud za vzdrževanje blokov.

NEO in GAS gibanje cene v živo

Kako kupiti NEO kriptovaluto?

Kupi NEO na Changelly.

Nakup NEO neposredno z denarno valuto je malo težko. Vendar lahko vedno zamenjate druge kovance, kot so BTC, LTC ali ETH z žetonom NEO. Postopek je zelo preprost.

Za nakup NEO potrebujete naslednje stvari:

  • Vaš NEO naslov, kjer želite dobiti svoje NEO žetone.
  • Nekaj Bitcoina ali altkovance za zamenjavo za NEO.

Natančna navodila kako opravimo nakup na Changelly (v pripravi)najdete v tem priročniku!

Kupite NEO na borzah

Binance je kriptovalutna menjalnica oz. borza s poudarkom na kitajskem trgu in drugih kitajskih kovancih. Trenutno podpira angleške in kitajske uporabnike. Med dogodkom ICO je bil ustvarjen žeton Binance (BNB), ki je financiral razvoj borze Binance. Registrirajte se in si zagotovite prve kriptovalute.

HitBTC – globalna trgovalna platforma z večvalutno podporo, ki deluje od leta 2013. Na borzi so trgi za trgovanje z digitalnimi sredstvi, žetoni in ICO ter ponuja široko paleto orodij.

Razvoj platforme se je začel s sporazumom o naložbah v višini 6 milijonov EUR in sicer s sodelovanjem med razvijalci programske opreme, finančnimi strokovnjaki in izkušenimi trgovci. Osnovni motor za ujemanje sodi med najnaprednejše tehnološke izdelke v svojem razredu in izvaja inovativne funkcije. Ustvarite si račun tukaj.

Livecoin je prva borza, ki je omogočila trgovanje z žetonom VIB podjetja Viberate in sicer 6.oktobra 2017. Livecoin ekipa razvijalcev se je odločila zgraditi platformo za trgovanje in izmenjavo na osnovi Bitcoin(Btc) in Litecoin(Ltc) valute. Livecoin je sodoben servis za dostop do kriptovalutnih borznih trgov. Na voljo vam je udobna, praktična in dobičkonosna platforma za trgovanje z kriptovalutami – primerna tako za začetnike, kot za izkušene trgovce. Ustvarite si račun tukaj.

Cryptopia se osredotoča na boljšo uporabniško izkušnjo kripto valut. Da bi bili kriptovalute vsem bolj dostopne.

Cryptopia se osredotoča na boljšo uporabniško izkušnjo kripto valut. Da bi bili kriptovalute vsem bolj dostopne. Tržnica Cryptopia vam omogoča, da prodajate karkoli, kdorkoli, kjerkoli na svetu, v zameno za kriptovalute. Nakup / prodaja predmetov brezplačno ali nastavite dražbo in začnite zbirati kripto kovance. Menjalnica Cryptopia je hiter preprost način za pretvorbo kriptovalut. Naj si bo gre za plačevanje računov, nakupovanje s trga Cryptopia ali preprosto zaradi zbiranje virtualnih kovancev, vam to menjalnica omogoča. Račun si ustvarite tukaj.

Najboljša NEO denarnica

To je najbolj varen način hranjenja kriptovalut, pred vdori hekerji in krajami. Zaščitite svoje kovance še danes.Ledger Nano S - The secure hardware walletLedger Nano S je strojna denarnica za varno shranjevanje Bitcoin, Litecoin, Ethereum in drugih altcoin valut in spominja na USB ključek, ki nas zavaruje pred vdori in krajami hekerjev(malware). Strojne denarnice spadajo med najbolj varen način shranjevanja saj niso povezane z internetom in morebitni hekerji ne morejo prodreti do vaših valut oz. žetonov (ang.token). KUPI TAKOJ. Več podrobnosti najdete tukaj.

Prihodnost NEO

NEO je velik projekt z potencialom, enakim, morda celo večjim od Ethereum.

Kaj je NEO? Proof of work ali proof of stake? NEO se ukvarja s posebej razvitim proof of stake (POS) mehanizmom konsenza, kar je verjetno najboljši dokaz o razpoložljivem mehanizmu. Blockchain NEO je tudi kvantni računalniški dokaz, ki ga uvršča v vrh v primerjavi z drugimi projekti z blokchainom.

Kaj je neo iz vidika programerjev? Poleg tega je zmožnost programirnja pametnih pogodb in DApp-ov v glavnih programskih jezikih, kot so C #, Go in JAVA, velika prednostna točka. To je pozitivna stvar za razvijalce, saj zniža vstopno oviro za njih in zmanjša faktor časovnih stroškov za učenje novega pametnega pogodbenega jezika.

Ne pozabimo na nedavno cenovno izboljšanje NEO, v katerem se je povečal od 6 do 52 dolarjev skoraj čez noč, dosegel vrh petih kriptovalut z največ vložka in zaobšel NEM, DASH, STRAT in LTC. Mislim, da je bilo to cenovno izboljšanje predvsem zato, ker so vlagatelji videli potencial v priročniku NEO. Največja ovira zdaj za NEO je kitajska regulacijska scena. Kitajci poskušajo urediti kriptovalutno industrijo in prepovedati ICO, je prihodnost NEO za zdaj dvomljiva. Po besedah ekipe NEO se projekt nadaluje in ni odvisen od Kitajske regulacijske scene.

Da bi razumeli kaj je neo, kako dober je dejansko program NEO, kakšne so njegove prednosti pred ethereum projektom in posledično pred vso konkurenco najdete v spodnji povezavi. Dotaknil se bom ključnih razlik med NEO in ethereumom v sami tehnologiji in tako boste razumeli iz kje izhaja izraz “ethereum morilec”. Članek najdete tukaj.

-->