Kaj je Dash? Alternativna oblika Bitcoina imenovana digitalni denar

Kaj je DASH? Od konca decembra 2016, ko je Bitcoin prečkal oznako 1000 dolarjev, je kriptovalutna naložba postala nora.

Konec leta 2016 je trg kriptovalut znašal 17 milijard dolarjev. Sedaj v času pisanja je na 326 milijard dolarjev. To je izjemna rast v višini + 1900% v samo enem koledarskem letu.

Tako kot je internet postal vsebinsko in informacijsko decentraliziran, se isto dogaja z denarjem. Bitcoin blockchain tehnologija prinaša denar decentralizirano.

Vendar pa je Bitcoin prva uporabljena digitalna valuta, kar pomeni, da bo imel nekaj temeljnih pomanjkljivosti. Ena takih napak, ki jih Bitcoin ne reši, so zasebne in anonimne transakcije.

Ta pomanjkljivost Bitcoin valute je povzročila nastanek novih kriptovalut, ki se imenujejo Anonymous Cryptocurrencies oz. Anonimne Kriptovalute. In Dash je eden od kandidatov v tej novi skupini anonimnik kriptovalut.

Dash – Digital Cash je eden najbolj obetavnih alternativnih kovancev za Bitcoin.

Kaj je Dash?

Dash se razlikuje od drugih kriptovalutnih projektov, kot so Ethereum ali Stratis, ki so bolj razvojne platforme.

Dash se zavzema za decentralizirano elektronsko denarno enoto. Namerava biti tako likvidna kot resnična gotovina, ki jo uporabljamo v naših državah, kot so USD / GBP / EUR / INR ali CNY.

Dash temelji na Bitcoinovi jedrni kodi z dodatkom novih funkcij (kot so zasebnost in hitri posli). Kot BTC je Dash odprtokodni in ima svojo lastni blockchain, infrastrukturo denarnice in skupnost. Toda za razliko od BTC je njegova transakcijska pristojbina zanemarljiva.

Enostavno lahko rečemo, da gre za internetni denar, kar je seveda dobra popotnica.

Kaj je Dash? | Ustanovitev

Dash je bil ustanovljen pred tremi leti 18. januarja 2014. Razvil  ga je razvijalec Evan Duffield.

Dash je bil prvotno sproščen kot XCoin (XCO). Februarja 2014 se je ime spremenilo v “Darkcoin”. In 25. marca 2015 je bil Darkcoin preimenovan v “Dash”.

Evan Duffield je prišel na trg Bitcoin leta 2010 in je bil navdušen nad tehnologijo. Toda kmalu je spoznal, da Bitcoin ni bil zaseben in dovolj hiter.

Imel je veliko idej o tem, kako narediti Bitcoin anonimen, vendar je vedel, da Bitcoinovi ključni razvijalci to ne bi dovolili, saj bi morali spremeniti jedro.

Zato, da bi spremenil to primarno pomanjkljivost Bitcoina, se je Evan odločil za uporabo Bitcoinove jedrne kode in zgradil lastno kriptovaluto Dash.

Kaj je Dash? | Ekipa

Na uradni strani Dash, je predstavljeno 49 članov ekipe. Več TUKAJ.

Kaj je Dash? | Dobava žetonov

Dash je namenjen za skupno dobavo 18 milijonov kovancev.Trenutno je v Dash obtoku 7,7 milijona žetonov, v letu 2300 pa bo dosegel 18 milijonov (ko nihče od nas ne bo živ). Dash ima spremenljivo blago, ki se vsako leto zmanjša za 7,1%. Povprečen čas rudarjenja bloka je 2,5 minut na blok Dash, kar je štirikrat hitreje kot Bitcoin.

Kaj je Dash? | Vrednost

Ob izdelavi tega članka je skupna razpoložljiva ponudba za Dash (DASH) približno 5,99 milijard dolarjev, cena ene enote DASH pa znaša 775.57 USD. Ažurne podatke najdete tukaj.

Kaj je Dash? | Tehnologija

Kaj je Dash? | Edinstvene lastnosti

Private Send – Dash vam omogoča, da svoja sredstva pošljete zasebno tako, da jih mešate med več drugimi transakcijami, zaradi česar je težko prepoznati katero koli določeno transakcijo. Uporablja storitev mešanja kovancev, ki temelji na CoinJoin. To je izbirna funkcija zasebnosti, ki jo bo uporabnik želel uporabiti. Vendar pa je omejena zgornja meja 1000 Dash, ki jo lahko pošljete s to funkcijo.

Takojšnje pošiljanje – ta storitev vam omogoča takojšnje pošiljanje sredstev (v roku 1,5 sekunde). Toda Masternodes (glej spodaj) zaračunava višje pristojbine za obdelavo takšnih transakcij. InstantSend reši tudi problem dvojne porabe. Opomba: InstantX je bil leta 2016 ponovno imenovan na InstantSend.

Masternode – za razliko od Bitcoina, kjer je vsaka opomba enaka, ima Dash posebne privilegirana vozlišča, imenovana Masternode. Vsakdo lahko oblikuje Masternode tako, da ima 1000 Dash kot zavarovanje. Te posebne vozlišča opravljajo funkcije PrivateSend in InstantSend ter zaslužijo nagrado 45%.

Dash ne gre kmalu. Čeprav ima konkurenco, kot sta Monero in PIVX, je Dash bolj fleksibilen in pripravljen za uporabo in ima resnično trdno infrastrukturo. Vse to določa Dash poleg množice in ji daje obetavno valuto, vredno naložbe.

Poskrbite za varnost svojih naložb

To je najbolj varen način hranjenja kriptovalut, pred vdori hekerji in krajami. Zaščitite svoje kovance še danes.Ledger Nano S - The secure hardware walletLedger Nano S je strojna denarnica za varno shranjevanje Bitcoin, Litecoin, Ethereum in drugih altcoin valut in spominja na USB ključek, ki nas zavaruje pred vdori in krajami hekerjev(malware). Strojne denarnice spadajo med najbolj varen način shranjevanja saj niso povezane z internetom in morebitni hekerji ne morejo prodreti do vaših valut oz. žetonov (ang.token). KUPI TAKOJ. Več podrobnosti najdete tukaj.

Kje kupiti Dash?

Nakup lahko opravite na Changelly.

Če ste že lastnik drugih kriptovalut jih enostavno pretvorite v Dash v spodnjem okencu. Za pretvorbo rabite denarnico od obeh valut.
Changelly

Nakup lahko opravite tudi na borzah:

Binance je kriptovalutna menjalnica oz. borza s poudarkom na kitajskem trgu in drugih kitajskih kovancih. Trenutno podpira angleške in kitajske uporabnike. Med dogodkom ICO je bil ustvarjen žeton Binance (BNB), ki je financiral razvoj borze Binance. Je najpopularnejša menjalnica Bitcoin valute v ostale kriptovalute. Trenutno število uporabnikov je preseglo 2 milijona. Registrirajte se in si zagotovite prve kriptovalute.

Podrobnejši opis borze Binance najdete tukaj

HitBTC – globalna trgovalna platforma z večvalutno podporo, ki deluje od leta 2013. Na borzi so trgi za trgovanje z digitalnimi sredstvi, žetoni in ICO ter ponuja široko paleto orodij.

Razvoj platforme se je začel s sporazumom o naložbah v višini 6 milijonov EUR in sicer s sodelovanjem med razvijalci programske opreme, finančnimi strokovnjaki in izkušenimi trgovci. Osnovni motor za ujemanje sodi med najnaprednejše tehnološke izdelke v svojem razredu in izvaja inovativne funkcije. Ustvarite si račun tukaj.

Livecoin je prva borza, ki je omogočila trgovanje z žetonom VIB podjetja Viberate in sicer 6.oktobra 2017. Livecoin ekipa razvijalcev se je odločila zgraditi platformo za trgovanje in izmenjavo na osnovi Bitcoin(Btc) in Litecoin(Ltc) valute. Livecoin je sodoben servis za dostop do kriptovalutnih borznih trgov. Na voljo vam je udobna, praktična in dobičkonosna platforma za trgovanje z kriptovalutami – primerna tako za začetnike, kot za izkušene trgovce. Ustvarite si račun tukaj.

Cryptopia se osredotoča na boljšo uporabniško izkušnjo kripto valut. Da bi bili kriptovalute vsem bolj dostopne.

Cryptopia se osredotoča na boljšo uporabniško izkušnjo kripto valut. Da bi bili kriptovalute vsem bolj dostopne. Tržnica Cryptopia vam omogoča, da prodajate karkoli, kdorkoli, kjerkoli na svetu, v zameno za kriptovalute. Nakup / prodaja predmetov brezplačno ali nastavite dražbo in začnite zbirati kripto kovance. Menjalnica Cryptopia je hiter preprost način za pretvorbo kriptovalut. Naj si bo gre za plačevanje računov, nakupovanje s trga Cryptopia ali preprosto zaradi zbiranje virtualnih kovancev, vam to menjalnica omogoča. Račun si ustvarite tukaj.

Spoznajte še druge obetavne kriptovalutne projekte tukaj.

-->