Kaj je borza Binance? Kupite kriptovalute takoj, ko se pojavijo na trgu

Binance, najdemo na spletnem mestu Binance.com, je priljubljena kriptovalutna menjalnica, ki postopoma pridobiva vse širši trg uporabnikov po celotnem spletu, saj nam ponuja trenutno 80 različnik kovancev med drugim tudi najnovejše kovance iz ICO projektov.

Izmenjava je še posebej močna v parih, kot so NEO/BTC, GAS/BTC, ETH/BTC in BNB/BTC. BNB je domača valuta, imenovana Binance Coin.

Binance je znan po nizki trgovalni taksi (0,1%) in hitro obdelavo transakcij. Tehnologija Binance je sposobna obdelati 1,4 milijona naročil na sekundo in tako postati vodilna v svetu pri izmenjavi kriptovalut. V času pisanja je Binance sedel na #12 mestu v smislu 24-urnega obsega trgovanja.

Sedež in vodstvo

Binance ima sedež v Šanghaju. Borzo vodi Changpeng Zhao in njegovo podjetje Beiji Technology. Izmenjava je najbolj znana po hitrih hitrostih obdelave.

Avgusta 2017 je borza sporočila, da se je Yi He, soustanovitelj OKCoin, pridružila platformi. Yi He je znana kriptovalutna evangelistka. Je ena izmed najbolj spoštovanih in vplivnih posameznic v kitajskem spletnem gospodarstvu. Po zapustitvi OKCoin konec leta 2015 se je Yi pridružila podjetju Yixia Technology kot podpredsednica. Kasneje je ustanovila Yi Zhi Bo, platformo za radijsko oddajanje na Kitajskem, ki je leta 2016 eksplodirala z rastjo.

Stroški poslovanja

Tako kot vse borze oz. menjalnice nam tudi Binance zaračunavajo stroške poslovonja in sicer:

  • Depozit brezplačen.
  • Trgovanje znotraj borze 0.1%.
  • Strošek izplačila je odvisen od željene valute. Tabelo stroškov najdete TUKAJ.

Poskrbite za varnost

Poslovanje preko spleta je lahko zelo nevarno, če ne ušpoštevamo varnostnih prioročil. To pomeni, da vam lahko vdrejo v račun in ostanete brez vsega.

Geslo

Geslo naj bo unikatno in povsem drugačno od ostalih dosedanjih gesel. Samo geslo naj bo sestavljeno iz 4. različnih besed velikih in malih črk, številk in znakov. Gesla ne zaupajte nikomur!

Primer:Beseda1@GESlo2@Janez@3Mercedes4@

Dvojna avtentikacija

Uporabite dvojno avtentikacijo. Binance vam omogoča dodatno avtentikacijo preko Google Authenticator-ja. To pomeni, da poleg gesla morate vnesti še kodo, ki vam jo generira avtentikator, za dostop do vašega računa. NUJNO POTREBNO!

Pojdite pod vaš račun in overite vaš račun in nastavite dvojno avtentikacijo. Glej sliko spodaj. Overitev ni nujno potrebna! Razlika je v tem, da lahko z neoverjenim izplačate dnevno samo 2 Bitcoina na dan, z overjenim pa 50 Bitcoinov na dan.

Slika spodaj vam prikazuje, kje overite svoj račun in omogočite dvojno avtenticacijo z Google Autehentikatorjem. V tem predelu lahko tudi spremenite svoje geslo, ki ste si ga zamislili ob registraciji.

5 korakov, ki jih morate storiti, da omogočite google authentikacijo na sliki spodaj.

Ko opravimo vse potrebne nastavitve in poskrbimo za varnost, se lahko lotimo nakazilu denarja na Binance račun.

V iskalno okence vpišemo željeno valuto za prenos. Priporočamo transakcije z Bitcoinom in v primeru nakazila na račun izberemo Depozit. V kolikor že imamo Bitcoin valuto na računo, jo izplačamo na drugi račun pod Withdrawal, kot prikazuje slika spodaj.

Pri depozitu, se nam odpre novo okno, ki vsebuje naš naslov na Binance strani, kamor nakažemo Bitcone. Bitcoin nakažemo bodisi iz druge Borze ali online denarnice na Binance platformo, tako da kopiramo ta naslov v predel izplačila na drugi borzi ali denarnici.

Primer izplačila na drugo borzo ali denarnico je spodaj. Razlike med Borzami in denarnicami skorajda ni. Ko obvladate enkrat obvladate transakcije povsod.

Pri izplačilu vnesemo pod polje Label poljubno poimenovanje te transakcije kot jo sami želimo. To služi lažjemu razumevanju transakcij, ko jih ogledujemo pod zgodovina transakcij in je namenjena izključno samo nam. Poimenujte tako, da boste takoj razumeli. Primer: Btc nakazilo na denarnico

Pod Address vnesete naslov, kamor želite žetone nakazati. Primer naslova je na zgornji sliki, vendar mi rabimo naslov druge borze ali denarnice in tisti naslov kopiramo sem. POZOR. Preden potrdite transakcijo, se 100% prepričajte, da je naslov pravilen. Ne hitite, vzemite si čas, ker v naspotnem primeru, pošljete žetone na neznan naslov in žetone boste izgubili.

Preden potrdite transakcijo še morate vnesti količino, ki jo želite prenesti. Ko imamo vse pripravleno lahko potrdimo na gumb Submit.

Ko smo nakazali Bitcoine lahko začnemo z nakupom ali trgovanjem drugih valut.

Binance nam nudi osnovni in napredni izgled trgovanja.

Osnovni trgovalni način oz. izgled

Preden začnemo si poglejmo, katere podatke nam platforma za trgovanje ponuja.

Prodajna naročila (Sell Orders) – So vsa naročila prodaje, ki čakajo da se izvršijo, ko bo izpolnjen pogoj. To enostavno pomeni, da določimo ceno prodaje dražje kot je trenutna cena in da se prodajno naročilo izvede mora nekdo na drugi strani to kupiti. To je dražba.

Primer: cena steklenice Radenske znaša trenutno 1$. Mi imamo v lasti steklenico ali več steklenic in želimo prodati steklenico po ceni 1.20$. Ko bo nekdo na drugi strani želel kupiti po ceni 1.20$ se bo to naročilo izvršilo drugače ne.

Nakupovalna naročila (Buy Orders) – So vsa nakupovalna naročila, ki čakajo da se izvršijo. Sedaj mi želimo kupiti vendar po nižji ceni od trenutne cene. Postavimo naročilo pod trenutno ceno in čakamo, da se izvrši.

Odprta naročila (Open Orders) – So vsa naša naročila, ki čakajo da se izvršijo. To so nakupovalna in prodajna naročila.

24urna pregled trgovanja(My 24h Trades) – V tem predelu so zapisane vsi naši tradi, ki smo jih opravili v zadnjih 24 urah.

Trgovalna zgodovina(Trade History) – Pod trgovalno zgodovino vidimo vse aktualne trade, ki se dogajajo v realnem času. Ko nekdo kupi ali proda Ethereum se izpiše na tem oknu. Prodaja je označena z rdečo nakup pa z zeleno barvo.

Trgovalni pari – Če želimo trgovati z drugim žetonom enostavno poiščemo novi par in se nam odpre market za pripadajoči par. Če izmeremo NEO/BTC, pomeni, da lahko kupujemo in prodajamo NEO žeton z Bitcoin žetonom.

Gaf – Graf nam ponazarja lažjo predstavo, gibanja cene. Več najdete tukaj.

Na zgornji sliki imamo trgovalni par ETC/BTC (Ethereum/Bitcoin). Ker smo nakazali na Binance račun Bitcoine lahko sedaj kupimo Ethereum, če seveda to želimo.

Etherum kupimo enostavno tako, da kliknemo na Market, kar pomeni da nam platforma sama določi seno po kateri zakupimo, to je trenutna cena na trgu. Pod Amount(količina) vnesemo željeno število Ethereuma, ki si ga želimo prilastiti in pritisnemo gumb Buy ETC. V kolikor smo vse pravilno naredili, se naročilo izvede in postanemo novi lastnik Ethereuma.

Pri prodaji je stvar enaka, samo da sedaj Ethereum prodamo v zameno za Bitcoin.

Napredni trgovalni način oz. izgled

Napreni trgovalni način je zelo podoben, vendar ima drugačen izgled in nam ponuja naprednejše možnosti branja grafa in vključitve uporabe indikatorjev gibanja in napovedovanja cene. Več o grafih in indikatorjih najdete tukaj.

Ustvarite si račun tukaj.

Imate denar in ga želite pretvoriti v Bitcoin, Litecoin ali Ethereum. Najvarnejšo platformo najdete tukaj. Registrirajte se in opravite naup.

-->