Bitcoin že na 6.mestu po obtoku denarja in prehitel Angleški Funt in Ruski Rubelj

Bitcoin je zdaj šesta najbolj krožeča valuta na svetu, takoj za petimi super silami in presegla Angleški Funt, Ruski Rubelj in Korejski Won, po podatkih Banke za mednarodne poravnave. Številka temelji na vrednosti Bitcoin po 10.765 $, kar pomeni, da je skupna vrednost vseh Bitcoinov v obtoku 180 milijard dolarjev. Sedaj je številka še večja.

Medtem ko je številka za vrednost Bitcoina že znana, bi morali njegovo vrednost povečati na 15.000 $, da bi prehitel naslednjo najvišjo valuto, Indijski rupij. Druge štiri valute, ki presegajo Bitcoin, sta Japonski Jen, Kitajski Juan, Evro in Dolar, ki imajo v obtoku znatno večje vrednosti.

Več o sami valuti oz. žetonu si lahko preberete Tukaj.

Ne pozabite na druge kriptovalute!

Poleg tega sledijo tudi druge kriptovalute, Ethereum pa je bil uvrščen na 17 mesto in Bitcoin Cash na # 20. Ripple pade tik pred vrhom 20.

Te številke so seveda nekoliko preobremenjene, ker vrednost bankovcev v obtoku ne odraža celotne vrednosti valute. Kljub temu številke razkrivajo bistveno moč Bitcoin v smislu valutnih interakcij.

Poskrbite za varnost svojih naložb

To je najbolj varen način hranjenja kriptovalut, pred vdori hekerji in krajami. Zaščitite svoje kovance še danes.

Ledger Nano S - The secure hardware walletLedger Nano S je strojna denarnica za varno shranjevanje Bitcoin, Litecoin, Ethereum in drugih altcoin valut in spominja na USB ključek, ki nas zavaruje pred vdori in krajami hekerjev(malware). Strojne denarnice spadajo med najbolj varen način shranjevanja saj niso povezane z internetom in morebitni hekerji ne morejo prodreti do vaših valut oz. žetonov (ang.token). KUPI TAKOJ. Več podrobnosti najdete tukaj.

Kje lahko Kupimo Bitcoin?

Podjetje CEX.IO, ki je bilo ustanovljeno leta 2013 kot prvi ponudnik rudarjenja v oblaku, se je razvil v izmenjavo Bitcoin. CEX.IO ponuja dve glavni storitvi: enostaven nakup / prodaja bitkoinov preko poenostavljenega vmesnika in Bitcoin trgovanja za profesionalce. Družba deluje na svetovni ravni, zagotavlja storitve v 99% držav in 25 zveznih držav ZDA. Lahko kupite in prodate Bitcoin in Ethereum s CEX.IO v večih valutah: USD, EUR, GBP in RUB

Nakazila so na voljo preko debetnih in kreditnih kartic (fizičnih in virtualnih), SEPA in Skrill. Plačila s kartico so postala hitrejša in lažja z razvojem platforme, lahko pa tudi takoj umaknete svoja sredstva na plačilno kartico. Ustvarite si račun tukaj.

HitBTC – globalna trgovalna platforma z večvalutno podporo, ki deluje od leta 2013. Na borzi so trgi za trgovanje z digitalnimi sredstvi, žetoni in ICO ter ponuja široko paleto orodij.

Razvoj platforme se je začel s sporazumom o naložbah v višini 6 milijonov EUR in sicer s sodelovanjem med razvijalci programske opreme, finančnimi strokovnjaki in izkušenimi trgovci. Osnovni motor za ujemanje sodi med najnaprednejše tehnološke izdelke v svojem razredu in izvaja inovativne funkcije. Ustvarite si račun tukaj.

Livecoin je prva borza, ki je omogočila trgovanje z žetonom VIB podjetja Viberate in sicer 6.oktobra 2017. Livecoin ekipa razvijalcev se je odločila zgraditi platformo za trgovanje in izmenjavo na osnovi Bitcoin(Btc) in Litecoin(Ltc) valute. Livecoin je sodoben servis za dostop do kriptovalutnih borznih trgov. Na voljo vam je udobna, praktična in dobičkonosna platforma za trgovanje z kriptovalutami – primerna tako za začetnike, kot za izkušene trgovce. Ustvarite si račun tukaj.

Coinbase je varna spletna platforma za nakup, prodajo, prenos in shranjevanje digitalne valute. Njihovo poslanstvo je ustvariti odprt finančni sistem za svet in biti vodilna svetovna blagovna znamka za pomoč ljudem pri pretvorbi digitalne valute v svojo lokalno valuto in iz nje. Je največja menjalnica denarne valute v Bitcoin, Ethereum in Litecoin na svetu. Prijavite se tukaj.

BitPanda, prej znan kot Coinimal, je spletna denarnica Bitcoin, Ethereum, Dash in Litecoin z lastnim trgovalnim objektom, ki uporabnikom omogoča, da kupijo kriptovalute s fiat valuto (EUR) in jih prejmejo v nekaj minutah. Bitpanda ponuja varnostno preverjanje pristnosti 2 faktor avtentication in več načinov plačila za nakupe kriptovalut, vključno z:

  • Visa
  • Mastercard
  • Skrill
  • OKPay
  • PayPal
  • SOFORT Überweisung (Sofort AG)
  • NETELLER
  • SEPA (Evropski bančni prenos)
  • EPS (avstrijski Instant Bank Transfer)
  • Skrill OBT (Online Bank Transfer)

Račun si ustvarite tukaj.

Bitstamp je eden od najbolj priljubljenih podružnic za Bitcoin izmenjave. Odkrivanje svojih začetkov do prve generacije izmenjav, Bitstamp svojim strankam zagotavlja enostavno uporabo, varno in zanesljiv servis od leta 2011.

Bitstamp je prva večja menjalnica, ki je uvedla in vključila tehnologijo najboljših varnostnih praks v industriji, kot je tehnologija MultiSig za denarnico.

Exchange vam omogoča, da izvedete takojšnje naročila po najboljši ponudbi ali zahtevani ceni, kot tudi postavite omejenih naročil, ustavite izgubo in sledite končnim nalogom. Podjetja in posamezniki iz vsega sveta lahko kupijo in prodajajo Bitkoin 24/7 preko API ali trgovinskega vmesnika Tradeview.

Ne spreglejte!

-->