Se nam obeta nova Bitcoin evforija? Je institucionalni denar tik pred vrati?

Največja terminska borza na svetu, Chicago Mercantile Exchange (CME), je sporočila, da bo  predvidoma decebra uvedla trgovanje s terminskimi pogodbami na bitcoin. Terminske pogodbe bo mogoče ob zapadlosti poravnati z denarjem in ne samo z bitcoinom (cash-settled futures).

Milijardni Investitor Novogratz: Institucionalni vlagatelji bodo kmalu prevzeli Bitcoin

Prejšnji mesec je Novogratz, ki se je preusmeril iz sredstev tradicionalnega finančnega sektorja na trg kriptovalut, razkril njegov vmesni ali srednjeročni cenovni cilj podjetja Bitcoin. Napovedal je ceno 10.000 ameriških dolarjih za en žeton.

Osnova cenovnega cilja Novogratza je določilo več kazalnikov, vključno z Metcalfovim zakonom, splošno priznano meritvijo, ki je bila uporabljena za merjenje stopnje rasti komunikacijskih omrežij, kot je Facebook in verjetnost vstopa institucionalnih vlagateljev in trgovcev na drobno v trg kriptovalut.

V preteklem tednu je bila cena Bitcoina zelo nestanovitna, predvsem zaradi nenadne odpovedi forka SegWit2x in povečanja priljubljenosti žetona Bitcoin-Cash.


Ampak, cena Bitcoin se je opomogla z optimizmom, ki obdaja, da je skupina CME uvedla Bitcoin borzne izmenjave, infrastrukturo hedge skladov Wall Street, investicijska podjetja in borze gradijo okoli Bitcoina, da bi zagotovili večjo likvidnost velikim vlagateljem.

Danes, 14. novembra, je Multicoin Capital Managing Partner Kyle Samani razkril, da se je srečal z institucionalnim vlagateljem s 30-milijardnim skladom. Investitor je razkril dejstvo, da so upravitelji skladov v podjetju omejeni na izdajo čekov z najnižjo vrednostjo ali 300 milijonov dolarjev.

“Več. Samo srečal se je z institucionalnim managerjem. 30 milijard dolarjev. Najmanjša velikost čekov 300 milijonov USD. Trenutna razporeditev kriptov: 0 evrov. Nismo niti blizu vrha, «je dejal Samani.

Prej, celo do začetka leta 2017, institucionalnim vlagateljem ni bilo mogoče dodeliti več sto milijonov dolarjev v Bitcoinu, ker je bil trg prezgoden in likvidnost je bila omejena. V januarju 2017 je tržni kapital znašal samo 15 milijard dolarjev. Trg ni bil dovolj globok in dovolj zrel za institucionalne vlagatelje in obsežne hedge sklade.

V zadnjih 10 mesecih je tržno vrednotenje Bitcoina naraslo na 110 milijard dolarjev, z dnevnim obsegom trgovanja v višini 4 milijarde dolarjev. Kot tak je Bitcoin postal bolj likviden kot, najbolj likvidna zaloga na svetu, Apple.

Vir: https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/

V letu 2018 pričakujejo prevladujočo uporabo Bicoin žetona


Ari Paul, soustanovitelj in CIO BlockTower Capital, hedge sklad, usmerjen v kripto valutacijo, ki ga je soustanovil nekdanji podpredsednik Goldman Sachs, je izjavil: “naslednje leto bodo stvari čudne”, saj je zanimanje za Bitcoin iz tradicionalnih finančnih sredstev industrija in institucionalni vlagatelji se povečujejo z eksponentno stopnjo.

Kot je pojasnil Samani, se bodo institucionalni vlagatelji ukvarjali z trgovanjem z Bitcoinom in kratkoročno vstopili na trg Bitcoin z več deset milijardami dolarjev. Zato analitiki, kot je Novogratz, pričakujejo, da bo cena Bitcoin v prihodnjih mesecih presegla 10.000 ameriških dolarjev in da se bodo lahko v prihodnjih mesecih zopet povečala za nova vsa časovna obdobja, ko bodo dosegli 10.000 $.

Od leta 2016 se je uspešno razvil v robustno in splošno sprejeto vrednost. Ker institucionalni vlagatelji sodelujejo na trgu in se likvidnost še povečuje, se bo vrednost Bitcoina neizogibno povečala z neprimerljivo hitrostjo od sredine do dolgoročne.

Kje kupiti Bitcoin?

Kupite Bitcoin na največji in najpopularnejši borzi na svetu Coinbase. Ob odprtju računa in prvem nakazilu boste prejeli 10$ zastojn v Bitcoin žetonih. Ustvarite si račun in postanite lastnik Bitcoina.

POZOR: To ni finančni nasvet, investirajte kolikor ste pripravljeni izgubiti. Svetkriptovalut ne prevzema nobene odgovornosti za vaša dejanja. Preden investirajte sami nareditite raziskavo in se odločite po lastnih prepričanjih.

-->