Bitcoin dokumentarni film. 9 dokumentarcev, ki jih morate pogledati

Bitcoin dokumentarni film. Revolucionarni internetni denar Bitcoin je od začetka leta 2008 doživel dramatične vzpone in padce.

Vsi vemo, da nam je Satoshi Nakamoto predstavil koncept Bitcoina. Pokazal nam je, kako lahko gradimo denar, odporen proti cenzuri. Svetu je dal možnost in priložnost, da se izogne tradicionalnemu, pristranskemu finančnemu sistemu in uporabijo alternativni finančni sistem.

Odkar je Satoshi lansiral Bitcoin, se je začel svet kriptovalut hitro razvijati. V tej kriptosferi so danes uvedene nove valute, ki trdijo, da so boljše od popularnega Bitcoina.

Kljub velikim trditvam pa nobeden od njih ni mogel zavrniti Bitcoina kot kralja kriptovalut. Tudi z uvedbo več kriptovalut, altkovancev, postaja prostor bolj zmeden in konkurenčen. Z vsakim dnem, novinci izgubljajo pogled, zakaj je bil Bitcoin ustvarjen.

V tem članku boste našli več dokumentarcev. Takšni dokumentarni filmi kažejo večjo sliko celotnega projekta.

Dokumentarci, ki so odlično sredstvo za zabavo in informacije, prenašajo pravo sporočilo Bitcoina. Bitcoin je pravi denar in je več kot denar. Pokaže vam, da je Bitcoin združitev matematike, računalništva, filozofije in ekonomije.

Nekateri dokumentarni filmi o Bitcoinu, ki so se dotaknili mojega srca, so navedeni spodaj. Ne boste samo izvedeli o Bitcoinu, opazovali boste tudi razloge, zakaj je začel in kako deluje tradicionalni bančni sistem.

9 Bitcoin dokumentarcev, ki jih morate pogledati

1. Bitcoin dokumentarni film | The Rise & Rise of Bitcoin

Ne morete gledati nič boljšega od tega dokumentarca. Dokumentira zgodnje dneve Bitcoina in prikazuje, kako se še naprej dviguje in pada sredi Mt. Gox ali kriza v Cipru (2012-2013). Film je posnel in napisal Daniel Mross, računalniški programer in še dva druga Bitcoin navdušenca Patrick Lope in Nicholas Mross. V tem dokumentarnem filmu so predstavljeni nekateri zelo zgodnji posvojitelji in zagonski gradbeniki Bitcoin in sicer Gavin Andresen, Brian Armstrong, Margaux Avedisian. Prav tako vas uvaja, kako se je rudarska industrija razvila v teh letih in Bitcoin je dobil svoj fizični obraz.

2.Bitcoin dokumentarni film | Bitcoin-Shape The Future

To je prvi dokumentarni film o Bitcoinu na Kitajskem v kitajskem jeziku (angleški podnapisi), ki je bil izdan v letošnjem letu. Pripravlja ga Bitkan (platforma OTC Bitcoin, ki deluje na Kitajskem od leta 2013). Ta dokumentarni film prikazuje velikane kitajskega Bitcoin ekosistema – Bitman, ViaBTC, Huobi, Bixin in vključuje podteme, kot so “rojstvo Bitcoina”, “kdo je Satoshi”, “kitajske Bitcoin menjalnice”, “siva površina bitkoina” “Nevarnost Bitcoina” in “Ureditev kitajske vlade proti drugim. Prav tako govori o tehnologiji blockchain.

3.Bitcoin dokumentarni film | The Bitcoin Gospel

To je eden od najboljših dokumentarnih filmov, ki jih lahko najdete na temo Bitcoin. Pojasnjuje celoten namen Bitcoina, finančne krize leta 2008 in kako se centralne banke bojijo Bitcoina. V njem so prikazani nekateri priljubljeni Bitcoin zagovorniki, kot so Andreas Antonopolous, Peter Todd, “Bitcoin Jesus” Roger Ver itd. Prebuja ljudi, kako je naše svetovno gospodarstvo razčlenjeno in jim daje boljšo alternativo za globalna čezmejna plačila, ki so hitrejša in cenejšaHodi po rudarskih dejavnostih in farmah ter razloži, zakaj se Bitcoin vrednost še naprej povečuje.

4.Bitcoin dokumentarni film | The End Of Money As We Know It

Ta dokumentarni film govori o popolnem neuspehu prvega svetovnega monetarnega sistema, ki je obstajal pred 2000 leti v Rimu. Oglejte si to in se poučite o zgodovini denarja, ker je zelo pomembno, da razumete, zakaj je Bitcoin zdaj pomemben. Povedal vam je, da vlade niso ustvarile denarja, ampak se je razvil iz potrebe trga in se razvil iz blagovnega denarja, kovanca in natisnjenega fizičnega denarja. Kaj je internet storil za informacije, Bitcoin počne za denar.

5. Bitcoin dokumentarni film | Bitcoin in Uganda – Empowering People

To je kratek, a močan Bitcoin dokumentarni film. Zmogljiv, ker prikazuje življenje, kako Bitcoin pomaga in spodbuja ljudi na daljših območjih na zemljevidu sveta. To je lepa zgodba o fantu v Ugandi, ki prejema denar od svoje družine v ZDA za financiranje svojih diplomantov v Ugandi.

6. Bitcoin dokumentarni film | Bitcoin Full Documentary 

Ali ste vedeli, da je bil Bitcoin po 8 mesecih od uvedbe vreden 0$? Ne! Tudi jaz nisem. Ta dokumentarec vam pove, kako Avstralija prevzema Bitcoin in zakaj meni, da je Bitcoin denar prihodnosti. Omogoča vam, da si ogledate sodelujočo kulturo Avstralije, kjer so sezačeli nekateri resnično dobri zagoni Bitcoina. Prav tako uvaja avstralske rudarske operacije in maloprodajne trgovine v Avstraliji, ki sprejemajo Bitcoin kot plačilo.

7. Bitcoin dokumentarni film | Discovery Channel

Dokumentarni film nas popelje do začetka leta 1929-1930, časa velike gospodarske depresije, ki je prizadela ves svet. Prav tako vam pove, kako deluje tradicionalni denarni trg in kako ga FED uvede v sistem. Govori tudi o denarnem sistemu, kjer bi lahko vsakdo, kjerkoli imel svojo banko. Bitcoin.

8. Bitcoin dokumentarni film | The Bitcoin Phenomenon

Ta dokumentarni film je namenjen ljudem, ki so zainteresirani za poznavanje zgodnjih akcij Satoshi Nakamoto. V filmu Gavin Andresen govori o tem, kako je interaktivno sodeloval in pomagal Satoshi Nakamoto in kako se je po branju Bitcoin priročnika prepričal, da je bila ideja briljantna. Prav tako pojasnjuje, zakaj je Bitcoin pomemben, ker lahko reši dvojno problematiko porabe, ki jo imajo drugi poskusi ustvarjanja digitalnega denarja.

9. Bitcoin dokumentarni film | Banking On Bitcoin

Uvede vas, kaj je dejansko denar. Pravi, da je denar preprosto računovodski sistem. Kaj pa, če se ta računovodski sistem spremeni? Ta sistem postane goljufija, nefunkcionalen, neučinkovit in pokvarjen. Zato ta dokumentarni film pohvali Bitcoin kot edini pošteni denar, ki ne sme posegati v pokvarjenost in korupcijo.

 Kje kupiti Bitcoin? | Borze

Kje kupiti Bitcoin? Podjetje CEX.IO, ki je bilo ustanovljeno leta 2013 kot prvi ponudnik rudarjenja v oblaku, se je razvil v izmenjavo Bitcoin. CEX.IO ponuja dve glavni storitvi: enostaven nakup / prodaja bitkoinov preko poenostavljenega vmesnika in Bitcoin trgovanja za profesionalce. Družba deluje na svetovni ravni, zagotavlja storitve v 99% držav in 25 zveznih držav ZDA. Lahko kupite in prodate Bitcoin in Ethereum s CEX.IO v večih valutah: USD, EUR, GBP in RUB

Nakazila so na voljo preko debetnih in kreditnih kartic (fizičnih in virtualnih), SEPA in Skrill. Plačila s kartico so postala hitrejša in lažja z razvojem platforme, lahko pa tudi takoj umaknete svoja sredstva na plačilno kartico. Ustvarite si račun tukaj.

Kje kupiti Bitcoin? HitBTC – globalna trgovalna platforma z večvalutno podporo, ki deluje od leta 2013. Na borzi so trgi za trgovanje z digitalnimi sredstvi, žetoni in ICO ter ponuja široko paleto orodij.

Razvoj platforme se je začel s sporazumom o naložbah v višini 6 milijonov EUR in sicer s sodelovanjem med razvijalci programske opreme, finančnimi strokovnjaki in izkušenimi trgovci. Osnovni motor za ujemanje sodi med najnaprednejše tehnološke izdelke v svojem razredu in izvaja inovativne funkcije. Ustvarite si račun tukaj.

Kje kupiti Bitcoin? Livecoin je prva borza, ki je omogočila trgovanje z žetonom VIB podjetja Viberate in sicer 6.oktobra 2017. Livecoin ekipa razvijalcev se je odločila zgraditi platformo za trgovanje in izmenjavo na osnovi Bitcoin(Btc) in Litecoin(Ltc) valute. Livecoin je sodoben servis za dostop do kriptovalutnih borznih trgov. Na voljo vam je udobna, praktična in dobičkonosna platforma za trgovanje z kriptovalutami – primerna tako za začetnike, kot za izkušene trgovce. Ustvarite si račun tukaj.

Kje kupiti Bitcoin? Coinbase je varna spletna platforma za nakup, prodajo, prenos in shranjevanje digitalne valute. Njihovo poslanstvo je ustvariti odprt finančni sistem za svet in biti vodilna svetovna blagovna znamka za pomoč ljudem pri pretvorbi digitalne valute v svojo lokalno valuto in iz nje. Je največja menjalnica denarne valute v Bitcoin, Ethereum in Litecoin na svetu. Prijavite se tukaj.

Kje kupiti Bitcoin? BitPanda, prej znan kot Coinimal, je spletna denarnica Bitcoin, Ethereum, Dash in Litecoin z lastnim trgovalnim objektom, ki uporabnikom omogoča, da kupijo kriptovalute s fiat valuto (EUR) in jih prejmejo v nekaj minutah. Bitpanda ponuja varnostno preverjanje pristnosti 2 faktor avtentication in več načinov plačila za nakupe kriptovalut, vključno z:

  • Visa
  • Mastercard
  • Skrill
  • OKPay
  • PayPal
  • SOFORT Überweisung (Sofort AG)
  • NETELLER
  • SEPA (Evropski bančni prenos)
  • EPS (avstrijski Instant Bank Transfer)
  • Skrill OBT (Online Bank Transfer)

Račun si ustvarite tukaj.

Kje kupiti Bitcoin? Bitstamp je eden od najbolj priljubljenih podružnic za Bitcoin izmenjave. Odkrivanje svojih začetkov do prve generacije izmenjav, Bitstamp svojim strankam zagotavlja enostavno uporabo, varno in zanesljiv servis od leta 2011.

Bitstamp je prva večja menjalnica, ki je uvedla in vključila tehnologijo najboljših varnostnih praks v industriji, kot je tehnologija MultiSig za denarnico.

Exchange vam omogoča, da izvedete takojšnje naročila po najboljši ponudbi ali zahtevani ceni, kot tudi postavite omejenih naročil, ustavite izgubo in sledite končnim nalogom. Podjetja in posamezniki iz vsega sveta lahko kupijo in prodajajo Bitkoin 24/7 preko API ali trgovinskega vmesnika Tradeview.

-->